Партията на Валери Симеонов е изпратила предложението си за смяна на името на връх Мусала

20.02.2021 / 08:39 5

снимка: Deyan Vasilev ( Dido3 ), Уикипедия

Според НФСБ новите български наименования не предизвикват никакви проблеми, свързани с отразяване на промените  в кадастъра или с упражняване на правото на собственост. 

Това е поредното предложение до президента Румен Радев, което правя от партията.

НФСБ поиска президентът да смени турското име на връх Мусала на Свети Иван Рилски.

Партията на Валери Симеонов е изпратила предложението си до държавния глава като посочва, че преименуването на най-високия връх у нас няма да доведе до съпътстващи проблеми предвид факта, че става въпрос за изключителна държавна собственост.

Това е поредното предложение до президента Румен Радев, което правят народните представители Валери Симеонов, Борис Ячев и Христиан Митев.

Според партията именно държавният глава би трябвало да бъде инициатор и да преименува населени места и обекти с национално значение.

НФСБ поставят този въпрос още от май 2017 г., но получават отрицателен отговор, а аргументите са затруднения, свързани с промяната на географски, топографски и кадастрални карти.

На 5 март м.г. отново изпращат предложението си до президента, но този път не получават отговор.

„Надявам се този път да се запознае внимателно с аргументите, които сме  представили“, заяви Христиан Митев.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 227828 | Одобрение: 21518
Какво означава, че науката не знае старото име на Мусала, след като има нищожно количество информация за нашата история....? Разграбено и унищожено нашето историкознание се насочва основно към Ватикана, Англия и Русия, които отказват упорито да го предоставят на България и какво и защо го крият......? Имаме достъп до византийските хроники и библиотеката в Иран основно.....И колко удобно нашите "историци" повтарят мантрата, че само 10 000 българи са преминали Дунава и са се слели в славянското море....? Колко войници ще излъчи племе от 10 000, за да разгроми 50 000 добре въоръжена ромейска армия....? Обелиск от Плиска, където е посочена точната цифра замина за Москва за "анализ" и ИЗЧЕЗНА.....! И защо нашите "специалисти" отвориха саркофаг от Плиска, без защитен купол както препоръчаха французите и от пресния въздух мумията спихна за секунди....? Кой не иска ИСТИНАТА, че българите не са били ниски и кривокраки, аТервел, Симеон Велики и Калоян са били високи повече от 1.80, в частност Калоян е бил висок 1.86.....? Ето затова и поради други подобни факти не вярвам на нашите "историци".....! Турците са именували местности и градове както им е удобно и за 500 години доста оригинални наши имена са забравени....А името Мусала е арабско, идва от Мус-Аллах, а други източници твърдят, че в Иран има връх с такова име.....И след като сме забравили, да се върнем на византийските хроники, според които върхът се е наричал ВОРХОТ, от славянското "ворх"-връх и добавеното българско "от" за член.....ВОРХОТ.....Но каквото и да решат тия откачени хора със смяната на имената, това е една лудост на фона на случващото се в България.....И накрая си спомнете, че масовата смяна на имена не доведе до нищо добро, например забравиха оригиналното име Кутловица и го преименуваха 5-6 пъти на Михайловград, после Монтана....И за какъв чеп ми кажете....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
yana great (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3327 | Одобрение: 842
Всичко друго  ни е наред, че опряхме до името.Не, че не съм съгласна, но има толкова други по-важни проблеми...От калинки и тъпаци какво друго може да се очаква в съсипаната бг?
3
0
SANDOKAN1963 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7165 | Одобрение: 880
означава  близо  до  Бог...
mobilis in mobili
1
3
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48221 | Одобрение: 1576
Ами смятам ,че е правилно. Бих го нарекъл ТангРа обаче.
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
5
chirak (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14349 | Одобрение: 4664
На майка си името да смени.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама