Първо в „Петел”: Ето какви мерки за безопасност взема Община Варна след трагедиите на пътя

12.10.2018 / 10:24 6

Община Варна прие по-голямата част от предложенията на Велоклуб „Спартак”  за осигуряване на безопасността на хора, пешеходци, водачи на МПС и велосипедисти в града.

Както „Петел” писа, във връзка със зачестилите инциденти по улиците във Варна, някои от които с трагичен край, от Велоклуб „Спартак” излязоха с над 100 мерки и предложения за безопасност към Общината.

Голяма част от тях бяха приети на работна среща с комисията "Пътна безопасност" в присъствието на нейния председател и зам.-кмет Христо Иванов, представители на КАТ, районни кметове , проектанти, граждани  и общинска полиция в зала „Варна”. Друга част от предложенията останаха за доуточняване на допълнителна среща.

Ето мерките за безопасност, които Общината прие и влизат в сила:

1. Повдигнати пешеходни пътеки на: Македония и Приморски , Братя Миладинови и Оборище, Дрин и Радко Димитриев , Сливница и Цар Асен , Асен Златаров и Васил Друмев.

 

2. Интелигентни пешеходни пътеки: Ботева градинка , Кракра и Парижка комуна, Шипка и Парчевич , Смирненски и Подвис Република и Гео Милев , Бенковска и Атанас Георгиев , Подходи към Морска градина на бул Приморски , Летен театър , Съборни и Драгоман , Съборни и Сливница , както и 10 в кв Аспарухово.

3. Допълнително осветени и със сигнализация пешеходни пътеки на  Драгоман и Мария Луиза , Братя Миладинови и Осми приморски , Вапцаров и зала Черно Море , Цар Освободител и Стефан Караджа , Цар Освободител и Любен Каравелов , Братя Миладинови и Цар Асен.

4. Затваряне на пешеходни пътеки : Антим Първи и Шкорпил , Парижка Комуна и Владислав 5 . Нов парапет по Сливница от Пирин до Струга.

5. Затваряне на пешеходни пътеки : Антим Първи и Шкорпил , Парижка Комуна и Владислав.

6. Нов парапет по Сливница от Пирин до Струга.

7. Ремонт на подлез в кв Чайка пред стадион Варна.

8. Кръгово движение при бул Атанас Москов и ул Перла.

9. Пешеходни пътеки преди кръговото на бул Владислав и бул Атанас Москов.

10. Довършване на велоалеята пред Нептун при бул Сливница и ул Бенковска.

11. Кръгово кръстовище по пътя за кк Златни Пясъци на кръстовището на местност Траката.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
владо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10053 | Одобрение: 6183
До 1: А не искаш ли направо шофьорите да са задължени да бутат колите си? Айде стига глупости вече! При велосипедистите положението е същото като при мотоциклетистите. 90 % от велосипедистите не знаят правилника за движение, знаците, пътната маркировка, не се съобразяват с останалите участници в движението и после реват. Останалите 10% пък дори и да знаят правилата не ги спазват.Не съм видял велосипедист, който да слиза от колелото си и да пресича ПЕША /бутайки колелото си/ на пешеходна пътека или на места където велоалеята пресича пътното платно. И колоездачите като мотористите се навират  между колите и не спазват никакви правила- няма жилетки, няма каски, няма нищо. Е хайде вземете прочетете малко правилника за движение по пътищата, научете знаците, образовайте се, спазвайте правилата и тогава ревете и излизайте с обосновани и разумни предложения. ПАЗЕТЕ СЕ САМИ, ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ И ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама