Пътни работници блокираха входа на Бургас с огромно знаме и лозунг "Искаме си парите!"

20.08.2021 / 14:40 9

снимки Булфото

Десетки представители на синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали Черно море“ АД Шумен се събраха на мирен протест.  Те настояват за изплащане на суми за извършени от тях ремонти. Събралите се разпънаха много дълъг транспарант на българското знаме. Бяха разпънали и плакати като "Искаме да има запазване на работните места", предаде агенция "Булфото".

Ако дължимите за 4 месеца назад заплати не бъдат преведени по сметките на „Автомагистрали Черно море“ до края на деня, служителите смятат да затворят още пътни артерии в страната.

Това казаха по време на мирния протест днес организаторите на събитието, което се очакваше да затвори нацяло вход-изхода на Бургас в района на кръговото движение до хипермаркет „Метро“. Дължимите средства са в размер на около 37.5 млн.лв. Това са неизплатените на служителите заплати от април досега.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Sicario (преди 2 години)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
До всички многознайковци: прочетете https://petel.bg/Oshhe-edno-uvolnenie-v-Agentsiya-Patna-infrastruktura__412641 и после коментирайте. Новите глупаци само уволняват хората които не желаят да принуждават хората да работят като знаят че пари няма и няма да им платят. Обърнете внимание на изречението "Мотивът за уволнението на двамата е своеволното спиране на всички строителни дейности на Агенцията, което се определя от министерството като саботиране на работата на ведомството." Просто новите властници са абсолютни безочни крадци които знаят че няма да платят заплати предварително. Браво на Апостол Минчев и Ивайло Денчев - честни и достойни хора които не поддават на изродите от министерството.
deaf forever
5
5
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 61431 | Одобрение: -28454
Това е свършена работа усмихната шматко, парите не ги дават напред, освен това ги дават след като са направени необходимите проверки, актове и т.н. владко, с мозъчето гладко, шефа на фирмата сигурно има да дава повече пари за материали на чужди фирми, от колкото заплати на работниците... И двамата сте пълни хвани единия и го блъсни в другия. Един куп забатачени фирми по веригата без да имат вина... Така или иначе тези пари са вложени по договор и ако се стигне до съд, държавата ще плати всичките загуби на фирмите барабар с лихвите ;)
2
0
Нане (преди 2 години)
Рейтинг: 29028 | Одобрение: 5033
Да отиват във фирмите и да си търсят парите .
3
5
:) (преди 2 години)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
Платените протестери на ГЕРБ, всички купени от Автомагистрали, подвластни на ГЕРБ! Нов начин за протест - Гербаджии пращат свои служители да им вършат работата и да вдигат пушилка. Никакво съчувствие към тези! Да ходят да искат парите от банкенският селянин, който им ги е обещал . То поне да работехте качествено, ама вие сте свине в една кочина . 
4
0
Ванката (преди 2 години)
Рейтинг: 40495 | Одобрение: 8220
Ако си вършеха работата съвестно бих застанал на тяхна страна, но точно тези са от голямото крадене!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
7
12
ПХК (преди 2 години)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Сред протестиращите не видях Мая Манолова, Бабикян, Хр. Иванов, а липсва и Президента със СВИТИЯ ЮМРУК. Къде са тези хора на протеста.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
5
9
владо (преди 2 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Тези хора  са работници в частна фирма и би следвало да отправят претенциите си към своя работодател, а не да им бъде позволявано да блокират пътища. Има си съд и ред, по който всеки един работник да осъди работодателя си за неплатени заплати. Работодателя като е сключил търговски договор, да си претендира правата по този договор пред съда и да не подтиква работниците си към незаконни действия. Ако същият този работодател имаше договор с макдоналдс и не му бяха платили, щеше да прати работниците си да ядат безплатно хамбургери в макдоналдс ли? Айде стига простотии вече. На всички е ясно, че докато АМ ядоха герберски кюфтаци не ревяха, но сега герберските им началници са им наредили да изкарат работниците по улиците за да се създава хаос. А работниците мили - обикновенно население, каквото им се каже това правят и никой не влага грам мисъл. Господата полицаи да разчистват пътищата ( ама тоя път нежно, че да не стане като при колоните на МС), а работниците да си търсят правата в съда. Работодателя като няма пари, нали има машини и други активи - да ги продава и да им плаща заплатите.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама