"Патриотите" заселват Странджа и Сакар с хора от чужбина с "доказан български произход"

13.01.2021 / 15:58 7

Булфото

Както "Петел" писа по-рано нова етнохрумка на т.нар. "патриоти" прие парламента днес.

Хората с "доказан български произход", каквото и да значи това, но без наше гражданство да имат право на "карта на лице от български произход"

Условията са получаването на такава карта е човекът да няма българско гражданство, но да е установен неговият български произход и да има издадено удостоверение.

На първо четене бяха приети промени в Закона за българските лични документи. Законопроектът бе представен от народния представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов.

Предлаганите промени имат за цел да въведат специфична категория лични документи. Това е т.нар. карта „Българин“. Тя ще удостоверява самоличността и правото на пребиваване на територията на  Република България на българите, принадлежащи към българските исторически общности, които са родени извън територията на страна, и на тези, които са родени тук, но са напуснали страната.

Припомняме, че през 2019 година депутатът Ангелов защити пред Националния съвет за тристранно сътрудничество идеята за карта „Българин“, която вече е и факт на първо четене.

От трибуната на Народното събрание народните представители Юлиан Ангелов, Искрен Веселинов и Красимир Богданов защитаваха идеята защо трябва бъдат приети тези промени.

Юлиан Ангелов:

„Българските общности зад граница; старите български общности  в Сърбия, Македония, Албания, Молдова, Украйна и др.; общностите от старата емиграция в САЩ и Западна Европа, а и новата българската емиграция, която по една или друга причина е загубила българско гражданство. Тази карта „Българин“ е насочена към тях. Те да получат личен документ за български произход. С тази карта да може да дадем възможност на всички тези хора да са част от майка България. Този личен документ ще важи само за територията на Р България. По различни статистики тези българи са между 4 и 5 млн.

Една от целите е и решаване на големия демографски проблем. Искаме да направим така, че сънародниците ни да видят, че не ги делим от България. Българите зад граница и общностите неслучайно са споменати и в Конституцията на Р България. Те трябва да се чувстват част от нашата държава.“

Славчо Атанасов от НФСБ даде пример, че пенсията в Украйна е 35 долара, а “стратегическата полоса Странджа- Сакар” е обезлюдена от живково време и има страхотен глад на работна ръка, особено в земеделието. Онези наши сънародници раждат по 4-5 деца, каза Атанасов, цитиран от OFFnews.bg. Според него другите мерки за повишаване на раждаемостта не работят, което се видяло в Унгария, където се дават добри финансови стимули за повече деца.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
nimfa1925 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 15034 | Одобрение: 3494
Бай Тошо тогава на заселниите им даваше по 5000 лева ,които сега се равняват на поне 100000 лева!Вий кво ши дадети да ви видя?Ама като зная че вие сте като попа който се удавил защото не си ДАЛ ръката да го извадят от реката и отговаряте само на ВЗЕМИ ПОПЕ......пиши я отсега УМРЯЛА РАБОТА!
4444444
1
1
ас (преди 6 месеца)
Рейтинг: 71622 | Одобрение: 17672
вин това е час от пана на зоповедите на боико да подари полвината ни територя на турция. "патриотите" просто вършат тяхната работа. памниш ли оня скандал с паспортите. е кой според тебе ще изкара това доказателство. зялата работа е наредена "патриотите" ще заселят обезлюдени ройони с турци. вероятно от азиятската част на турция. няколко години след това ердоган ще анексира района по пред текст че там е предимно турско население и имат нужда от неговата помощ. или нещо подобно. защо мислиш че ердоган толково обича боико.
4
1
айки (преди 6 месеца)
Рейтинг: 24197 | Одобрение: 7682
      те хората избягаха и не искат и да чуят за БГ .....много от тях  се отказаха от българското си гражданство.....явно си търсите избиратели, а защо не им давате да гласуват до като са в чужбина.....
4
0
Вин (преди 6 месеца)
Рейтинг: 2042 | Одобрение: 102
Този номер не мина в разцвета на комунистическата идиотия при тотално затворена държава, сега ще дойде някой луд да пасе говеда в Странджа! Луди ли са, еб@ват ли се?! И най черните маймуни и патладжани няма да бачкат за по триста евро бе, амсалаци, кой ще си остави родината ако няма перспектива да забогатееш?
5
0
MrBean (преди 6 месеца)
Рейтинг: 63901 | Одобрение: 8186
Докога малоумниците ще раздават българска земя на кого ли не? Тяхна лие ,бащиния ли им е?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама