Пациент се оплака: Получих фактура за над 300 лева за 16 часа престой в болница

05.08.2022 / 23:47 2

Снимка: Pexels

Пациент се оплака пред БТВ, че е получил фактура за над 300 лева за 16 часа престой в олница.  Дали му сметката, след като е отказал да бъде опериран, според него ненужно.

На 11 юли Цветан Цолов отива на преглед в столичната транспортна болница заради оток и зачервяване на дясното ходило. Оттам го препращат към "Пирогов", където е приет. На другия ден следва визитация.

„Стигнаха до мен и викат - кой е Цветан Цолов, аз съм. Това беше, нищо повече. Нито ми погледна крака, нито каза това ще правим, нито ще режем, нито ми каза аз съм лекуващ лекар, абсолютно нищо. Никой нищо не ми каза. И след визитацията, към 9:30 ч., идва една сестра и вика Стоян и Цветан идвайте с мен, ще ти правят операция“, разказа Цветан Цолов.

Мъжът отказва, защото се страхува, че заради диабета, от който страда, раната му няма да заздравее.

„Тогава ме чу старшата сестра и вика - плащаш си клиничната пътека, дето си лежал, изследванията. Попитах я ТЕЛК? Щом, вика, отказваш, не важи телкът, плащаш си клиничната пътека на общо основание“, допълни Цветан.

Така мъжът разбира, че дължи общо 334 лева, от които 120 лева за консултация с лекар и 100 лева за престой.


Обраха пациенти в пловдивска болница


„Какви са тези цени, аз на морето да съм, по-малко да съм платил. Възмутен съм и от това - имам 43 години трудов стаж, осигурен съм, 100 процента ТЕЛК имам и накрая като здравноосигурен да ми взимат толкова пари за несвършена работа, само че са ме приели и съм преспал“, оплака се мъжът.

Той търси помощ в болницата в Мездра, където става ясно, че засега операция не се налага и състоянието му се подобрява. От болница "Пирогов" заявиха, че е назначена вътрешна проверка по случая.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
8
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 48283 | Одобрение: 778
Е това е от "хубавото" наследство на герб. Толкова е омазано, че сега на никой не му се захваща да го оправя. Със здравните ни осигуровки покриват администрацията, която да седи и да ни вика - трябва да си плащате! За 5 години -от едно семейство смъкват пари колкото за една  прилична кола втора ръка (12000лв). Или две хубави почивки, даже и три могат да са. Или да ги дадеш за други неща , полезни за здравето ти. А те хем те лишават от тия средства, хем после насреща нищо не получаваш и пак трябва да си плащаш. Само за сиганята има предостатъчно, тях май никой не ги кара да плащат. За това гроб трябва да бъдат заличени!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
7
4
danx12n (преди 1 седмица)
Рейтинг: 14228 | Одобрение: 3023
Така е. Бездънната (не)здравна система и джобовете на определени "лекари" се пълнят. Пациентите отдавна станаха клиенти и всички ги гледат като ходещи касички. Такава е системата у нас, за съжаление. А на властта в лицето на правителствата и отърва тя не да функционира, защото като не функционира - изтичат парички в определени направления, към нечии джобове. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама