Петър Пасев: Има голям стар проблем с басейн „Алекси Алексиев”, който може да го затвори за дълго

22.05.2020 / 08:50 3

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Снимка: БНР

„Има голям стар проблем с басейн „Алекси Алексиев”, който може да го затвори за дълго. Специалното временно фолио, с което са покрити стените и пода, е с 5-годишен изтекъл гаранционен срок и ако се увреди или се махне, може да се получи голям проблем с теч, заяви за „Петел” Петър Пасев.

Както е известно, плувен комплекс „Приморски” във Варна бе реновиран под прякото ръководство на Пасев в качеството му на директор на ОП „Спортни имоти” и открит на 12 юни 2008 година.

Ето какво разкри Петър Пасев:

„Обръщам се към вас, за да предупредя варненската общественост за този проблем, тъй като се оказа, че е по-лесно да влезеш при папата, отколкото при кмета на Варна.

Този проблем възникна още при самото строителство. И тъй като имахме специалисти, не само аз, а имахме специалисти, които оценяваха и виждаха некачественото строителство и напукванията на басeйна, сигнализирахме през 2006-а. Кметът създаде петчленна комисия, която инспектира обекта и след като  тя потвърди дефектите, поискахме от фирмата да ги отстрани. Това обаче не се случи в следващите 4 години.

Поради тази причина може би смениха фирмата и ремонтът продължи друга фирма, която спечели насрочената обществена поръчка. Тя облепи стените и пода на басейн „Алекси Алексиев” със специално немско фолио през септември 2010 година. Фолиото имаше 5-годишна гаранция, която изтече през 2015 година.

За да бъдат компенсирани тези загуби и поставянето на временното фолио, Община Варна заведе дело срещу фирмата, която започна ремонта в началото.

Аз не знам какъв е резултатът от делото, но знам едно. Това фолио бе сложено временно, за да не бъде затворен басейна и то не решава за години напред проблема на басейн „Алекси Алексиев”. В момента, когато това временно фолио с 5-годишен вече изтекъл гаранционен срок, си отиде или се махне, басейнът ще има голям теч и големи проблеми. Разполагам с цялата документация за строителството на басейна и ако ме потърсят, съм готов да окажа всякакво съдействие.”"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 30341 | Одобрение: 4726
Ето един истински ТУЛУП. Пасев хем подписал за басейна,хем сега има проблем,че и обръщение прави.Не е ли редно да го прави от килията?
0
0
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 3562 | Одобрение: 762
Ммм даааа - знаем го случая, но пак покриха фирмата. Пълно е с пишман строители. Ще сложат ново фолио и така.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама