Петков: Трифонов постъпи като певец, който няма никаква отговорност към държавата. Искаха само едни обществени поръчки и като не стана, си отиват

08.06.2022 / 18:02 3

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Премиерът се аргументира в предаването "Лице в лице" как вижда правителството след днешната постъпка на Слави Трифонов: 

"Никой отговорен политик в момента не може да пусне държавата в такава спирала. Изтегля министри, кава, че ще фалираме държавата, но той първо не разбира от финанси. Нашият външен заем е по-нисък с два милиарда от началото на годината. Това, че беше вдигната възможността до 10 млрд беше, за да се рефинансира съществуващ заем, така че нямаше аргументи. Моята теза е, че тези хора бяха в политиката, за да се опитат да вземат едни обществени поръчки през АПИ, и когато тези обществени поръчки не се случиха по начина, по който очакваха, те решиха, че няма нужда да са в това управление. Направиха го така, както един певец може да го направи, когато няма никаква отговорност към България.

Аз мисля, че има хора в ИТН, които имаха същите цели като нас. И много от тях бяха учудени от действията на министър Караджов, той се появи от никъде. Самите те се учудиха защо той отива на тази позиция. Има техни хора, които са влезли с идея за промяна и когато видяха как техният министър се опитва да направи така, че да се харчат огромни средства, тяхното убеждение намаля. Надявам се, че има хора, на които отговорноста за тази държава им е по- важна.

Ние не можем да работим с ГЕРБ и да преговаряме с г-н Борисов, който пуши пура отзад. Ние имаме червени линии, Борисов е червена линия. Ние ще сме най-големите лъжци, ако направим сделка зад гърба на народа. Аз няма да мога да се погледна в огледалото.

При "Възраждане" проблемът е кампаниите с проруските изявления, не го виждам също. Моята надежда е да има 12 независими отговорни депутата от ИТН, които да застанат до нас. Няма начин всички да се радват и да са толкова безотговорни като техния лидер." Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
cron1 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 35656 | Одобрение: 2646
То на Славе изобщо не му беше мястото в политиката - той е шоумен, а не политик! Ухилен
Марио Кроненберг
3
0
Пешо от Виница (преди 5 месеца)
Рейтинг: 88922 | Одобрение: 29082
Е, разтурихме седянката,а държавата.....кучетата я яли!
0
1
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 72237 | Одобрение: 11727
Яж, яж...То не е бонбони!...:devil:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама