Петя Аврамова: Строим магистрали най-евтино в Европа

05.02.2021 / 09:10 6

Снимка АПИ

Министър Петя Аврамова каза колко струва изграждането на магистралите в България. Цената на километър магистрала в България е най-ниска в Европа. България не е от държавите, които строят скъпо магистрали заяви Аврамова.

Тя поясни за Нова Тв, че цената на всеки магистрален участък е различна, защото се извършват различни дейности и зависи от терена, от геоложките проучвания, от това дали е в планината или полето пътят.

Аврамова е на мнение, че в последно време много хора са се заели да правят некоректни сметки по отношение на цената на магистралите.

За ремонта на 52 км от магистрала "Тракия" тя обясни, че в началото прогнозната стойност на проект е била 90 млн. лв. в едната посока.

По думите ѝ вече са рмонтирани 12 км от нея, в момента се ремонтират 16,5 км, които имат прогнозна цена 70 млн. лв. за двете посоки и остават още 23,5 км, но за тях все още не е ясно колко ще струват, тъй като трябвало да се изготви проект.

Аврамова уточни, че ремонтът на "Тракия" е разделен на три части, за да не се затруднява трафикът.

Регионалния министър подчерта, че в момента тече предизборна кампания и  техните опоненти се опитват да атакуват добрите политики на правителството.

Смятам, че подобряването на инфраструктурата е една от добрите ни политики. В момента се строят 110 км магистрали, изгражда да се "Хемус", "Струма", "Европа" и се проектира магистрала "Черно море", отчете Аврамова.

Ввъв връзка със свлачищата и срутищата министър поясни, в страната има 480 потенциално възможни срутищни процеси, на които се прави непрекъснат обход.

Има 2178 свлачищни процеси, а на 225 са монтирани контролно-измервателни системи, които следят риска от свлачище, допълни Аврамова.

На въпрос направила ли си е някаква сметка колко километра е навъртяла в джипа заедна с премиера, Аврамова заяви, че не си прави такива сметки, пише news.bg.

Това, че премиерът обича да види на терен какво се случва, го приемам като маниер на управление. Той иска да види с очите си, което дава допълнителен стимул и на хората, които са на терен, допълни регионалният министър.

Аврамова бе категорична, че не работят предизборно и не се очакват да бъде открити строителни обекти преди 4 април.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
SANDOKAN1963 (преди 2 години)
Рейтинг: 8054 | Одобрение: 1094
petq  пиле  шарено  разходи се  до  германия  ,,там   са  стоени  магистрали  които  са  на  по  80  години  с  по  четери  платна.. нюрбургринг  е  проектирана през  1925 от  Ото  Кроинц ,,влиза  в  екплоатация  през  1927  г.   и  до  сега  ПЛОВДИВ --СТ.  ЗАГОРА  ОКОЛО  10,Г..           както се казва                 NO  COMENT                                                   
mobilis in mobili
2
1
upsurt (преди 2 години)
Рейтинг: 2894 | Одобрение: 564
Ако строите евтино/в което никой не вярва/ , значи е калпаво/като вас/.....В което никой не се съмнява.
2
0
Марио (преди 2 години)
Рейтинг: 18571 | Одобрение: 3561
Така е стройте най-евтино ,разликата в цената отива в шкафа.;)
3
6
владо (преди 2 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Строите нещо подобно на пътища, но за сметка на това крадете най-много в Европа.Затова България е нещо подобно на държава, населението е нещо подобно на народ, живее нещо подобно на живот и получава нещо подобно на заплати, децата получават нещо подобно на образование, а пенсионерите нещо подобно на пенсии и здравеопазване.........всичко тук е нещо подобно на нормална държава и нормален живот. Докато политиците ни от последните 30г не бъдат вкарани по затворите, а имуществата им не бъдат конфискувани, ситуацията ще е такава
2
2
Ман40 (преди 2 години)
Рейтинг: 9018 | Одобрение: 1618
"...Строим магистрали най-евтино в Европа..."  Точно! Нито е евтино, нито е бързо, нито е качествено, нито са магистрали! И всяка година ремонт... до пенсия! За сметка на данъкоплатците, вместо парите да отидат за заплати, пенсии и социални придобивки за Народа, а не само са онези 240!
RB
2
0
:) (преди 2 години)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
Чак пък евтино, чак пък магистралИ (то реално, ни една нямаме), ама виж иначе най-некачествено и най-бавно. Но пък така сигурно щадите природата. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама