Pfizer: Ще трябва да се ваксинираме всяка година

02.12.2021 / 12:42 7

Кадър World Economic Forum

Предстои ни всяка година да се ваксинираме срещу Ковид.

Хората вероятно ще трябва ежегодно да се имунизират срещу коронавируса в продължение на много години. Това заяви изпълнителният директор на Pfizer д-р Алберт Бурла в интервю за BBC.

Според него това ще е необходимо, за да се поддържа "много високо ниво на защита".

Д-р Бурла каза, че Pfizer вече е направила актуализирани ваксини в отговор на вариантите Бета, идентифициран за първи път в Южна Африка, и Делта, засечен за първи път в Индия, но те не са били необходими.

В момента компанията работи по актуализирана ваксина и за варианта Омикрон, също тръгнал от Южна Африка, която може да бъде готова до около 100 дни.

По думите на д-р Бурла ваксините са помогнали за спасяването на милиони животи по време на пандемията и без тях "основната структура на нашето общество би била застрашена".

До края на годината Pfizer очаква да достави 3 милиарда дози от своя препарат срещу Covid-19, а за следващата година са планирани 4 милиарда. Според д-р Бурла през 2022 г. страните ще разполагат с "толкова дози, колкото са им необходими".

През тази година компанията ще реализира продажби на продукта си в размер на поне 35 млрд. долара.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Tито (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
Не се форсирай, Деди, че ще събереш границите на кръвното, а след това и роднинитеУхилен
0
1
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80386 | Одобрение: -1654
Шарен, имам доста време дотам. Но ти, както си минал под дъгата, отдавна цапаш гащите, много си се олабил от малък.
2
2
Tито (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
Какво ти пука бе, Уйчо, тя твоята песен, изпята вече. Хапчето ще ти го оставят до пакета с памперсите и чашата с ченетата, да не го забравяш.
3
0
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11927 | Одобрение: -1248
В голяма част от света около 70% си сложиха ваксини с убеждението, че с това приключват с този вирус. Ако се окаже, че ефективността на васините е далеч по-ниска от очакваното, какво вече се говори, това означава според мен, че до реимунизация ще отидат не повече от половината от досега ваксинираните. А за следващите пъти да не говорим. Очевидно тази стратегия няма да сработи за в бъдеще. Умните глави, ако наистина са умни да мислят за други варианти иначе всеки ще си каже абе каквото стане и това е.
3
2
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80386 | Одобрение: -1654
Бавно се приближаване към месечното боцкане и сутрешното хапче.
3
1
dodo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11247 | Одобрение: 2047
хареса ви да лапате парички

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама