План: Нула жертви на пътя до 2050 година

09.10.2019 / 23:13 2

Страните от ЕС вече са задължени да правят оценка на пътната безопасност на цялата си пътна мрежа най-малко веднъж на 5 години. Съветът на ЕС прие нови правила за осигуряване на безопасна пътна инфраструктура в опит да намали броя на жертвите на ПТП-та, което е стратегическа цел.

Предстои директивата да бъде публикувана в официален вестник на ЕС и да влезе в сила. След това държавите членки ще разполагат с две години, за да приемат национални разпоредби, с които да я приложат на практика.

"Ние нямаме дори уред, измерващ качеството на светлоотразителната маркировка. Контролът е в лаборатория, но това не е проверка на пътя. Нещата не са чак толкова сложни - просто трябва някой, който да покаже как се прави", тказа в "Денят ON AIR" Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Той уточни, че целта е до 2050 г. да сведем жертвите на пътя до нула.

"Много отдавна европейските страни са обърнали подхода - те искат да променят цялата транспортна среда и тогава се променя и поведението на водачите", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Милчев посочи също, че много от проблемите са наследени,  но все отнякъде трябвало да започне развързването на възела.

dnes.bg"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
5
милен (преди 7 месеца)
Рейтинг: 9880 | Одобрение: 1300
 Крадците от герб и трейси поставят некачествен асфалт с високо съдържание на пясък при който автомобилите с ABS имат при скорост 100 км в час най малко 10 метра повече спирачен път, от колкото при истинският асфалт, да не говорим за примера за шофьорите, който дават от НСО, като карат със 180 километра по второкласни пътища, за да извозват крадците на народни пари от парламента.
4
3
robotron2000 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
ако се появи една година без нито една жертва по европейските пътища, аз ще си одрежа чучура и ще се кръстя хуанита дон пердес :wassat:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама