Плевнелиев: Радев още от самото начало се бори за народна любов

05.02.2020 / 11:28 11

Кадър Bulgaria ON AIR

Вчера президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов след остра критика по адрес на управляващите. Според държавния глава е налице управленска криза.

„Радев е президент на БСП. От самото начало на неговия мандат той действа популистки. Бори се за народната любов“, коментира президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.Аргументите на Румен Радев срещу правителството
"Посочи кризата с водата в Перник и селата. Кризата е факт, но същевременно политическа отговорност се носи, министърът е в ареста. Вторият му аргумент са боклуците. Факт е, че има проблем. Факт е, че прокуратурата и правителството действат. Направена е заявка всички тези боклуци да се върнат обратно. Въпросът е, че във всички тези случаи държавният глава не иска да бъде част от решението. Свикай институциите, работи заедно с тях", заяви Плевнелиев, цитиран от Блиц.

И отбеляза, че третият аргумент е тихолмълком прокарваната, по думите на Радев, реформа във валутния борд. Според Плевнелиев преди дни в НС тази тема е била затворена.

"Веднъж завинаги бе казано, че влизаме в Еврозоната с посочения курс преди 20 години. Всички партии, с изключение на БСП, подкрепиха това решение. Очакваме решението на министъра на финансите. Радев е президент на БСП. Атакува валутния борд по начина, по който те го направиха в парламента. Когато държавният глава си позволява отново да отвори тази тема и да всява страхове и съмнения, всъщност търси нестабилност", настоя Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че от самото начало на своя мандат Румен Радев действа популистки. По думите му президентът се бори за народната любов.

Влизането на България в чакалнята на Еврозоната
"Самото сърце на интеграцията на ЕС е Еврозоната. Имаме златен шанс да хванем последния влак, това може да се случи през април. Предпоставка за това е взимането на политическо решение на всички европейски лидери, базирана на консенсус в българското общество. Държавният глава изпраща послания към целия свят "няма такъв консенсус, сега ще водим институционална война". Това може да отложи взимането на решението за неопределено време. Ако това стане, ние ще посочим държавния глава на България, който действаше против националния интерес и допринесе за чужди геополитически интереси", настоя Плевнелиев.

Действията на Росен Плевнелиев през 2013 година
През 2013 година Росен Плевнелиев също сне доверието си от правителството, след като парламентът назначи за шеф на ДАНС депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Държавният глава може да подкрепя една или друга инициатива на гражданите. Когато през 2013 г. аз свалих доверието си, действах институционално, не с мисъл дали някой ще ме харесва или не, дали ще се боря за властта. Продължих да работя с всички институции, след като снех доверието си", обясни президентът.

Крайната цел на действията на Румен Радев
Плевнелиев е убеден, че Радев "се прожектира като алтернатива на статуквото". По думите му проблемът е, че президентът не дава решения на проблемите.

"Оставаме с впечатлението, че нещата са на личностна основа. Не би следвало да бъде така", посочи той.

Забрана на българин за влизане в САЩ заради корупция
Вчера също така стана ясно, че САЩ ще обявят името на първия българин със забрана за влизане в страната заради корупция. Това съобщи американският посланик у нас Херо Мустафа.

"Корупцията отдавна е трансгранична. Бихме подкрепили да се извадят всички актове на корупция, складирани на тъмно пари от политици и бизнесмени. Да се надяваме имената да бъдат повече и това да инициира действия на институциите в България, за да раздадат справедливост. Ще бъде добре да има дебат, когато името излезе", коментира Плевнелиев.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Радослав (преди 4 години)
Рейтинг: 6293 | Одобрение: 1638
Напиши бе виж моя не са го изтрили хахаха
Губим България ,хораааа....
4
0
12321 (преди 4 години)
Рейтинг: 28047 | Одобрение: 6777
Щях да пиша, че е путьо, ама ще ми изтрият поста...
5
4
pirat (преди 4 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
Умирисаната партенка пак се обажда от коша за пране.А стига бе писна ни!
4
0
Ванката (преди 4 години)
Рейтинг: 44233 | Одобрение: 8738
Плевньо сан ако се надупи у затвора ша получи много любов, каквато е нежна пастирка Ирландска ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
6
0
nimfa1925 (преди 4 години)
Рейтинг: 16160 | Одобрение: 3330
Ами ти бе защо цялата народна любов те псува и те нарича педал?
4444444
9
1
Радослав (преди 4 години)
Рейтинг: 6293 | Одобрение: 1638
Плюнко гейска ти  като беше президент не те виждахме толкова ...покрий се в дупчицата си и си мълчи ,че си жалък и явен ...Модерната дума за патриотизъм и за отстояване на позициите на народ и родина , за мисъл за по-добра държава и условия за живот на хората ,явно е популизъм...плюнка педалска..
Губим България ,хораааа....
9
1
Шопа (преди 4 години)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
ПЛЕВНЬО, Г-Н РАДЕВ НЕ САМО СЕ БОРИ- ТОЙ Я ПЕЧЕЛИ..
9
2
ЕВСТАТИ (преди 4 години)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
Тая мижитурка защо не се скрие под полата на жена си и да замълчи. Радев поне застана и каза същото което мисли народа, тоя за целия си мандат не помня някога нещо да е критикувал
13
3
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 94422 | Одобрение: 30502
Та Плевльо като отвори дума за любовта,нек  да чуе и моето мнение. Има голяма разлика от това да се бориш за любовта на футболната синоптичка,която се е "влюбила в теб безнадеждно" незнайно защоУхилен....и да се бориш за народната любов. Разлика от земята до небето! Ама ти не вярвай на хората ,че младата синоптичка е с теб заради паричките? Влюбена е в теб ,защото си смел и юнак народен. Влюбена е в теб ,защото не си позволил да те удрят я по челото, я по вратлето от Батмана. Влюбена е в теб,защото не си позволил да оприличат на магаре: "Аз и магаре да посоча ,ще стане президент". Влюбена е в теб,защото не си ирландска пастирка , а си смел шотландски боец! Влюбена е в теб......,абе и тя не знае защо ,ама нейсе....Ангелче

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама