По-малко хора са починали този март във Великобритания от предишни години. Възможно ли е Ковид19 да се окаже най-великата обществена самопсихоза на човечеството?

31.03.2020 / 22:12 5

Възможно ли е Ковид19 да е най-голямата медийна, управленска истерия и самопсихоза в историята на човечеството? 

Този въпрос си задават все повече учени, а и обикновени хора в мрежите, сравнявайки данните за смъртност от предишни години. 

Според официалните статистики на Обединеното кралство, по-малко хора са починали във Великобритания през този март от средното ниво за  март от последните 5 години, въпреки предполагаемата смъртност от COVID-19.

Това става ясно от данните на статистика.

Научният журналист от Лондон Питър Андрюс пита дали идва пик или дали вирусът убива главно хора, които така или иначе биха починали, пише РТ.ком.

Няма увеличение на общата смъртност във Великобритания в сравнение с предходни години.

На ден средно във Великобритания умират по 1700 души.

Има съмнение, че и в Италия може да се окаже същото, макар че още няма данни за общата смъртност. Там така или иначе средно на ден умират по 1600 души.

 

Когато излезем от т.нар. пандемия основен въпрос ще бъде колко хора са починали от коронавирус.

Вече е ясно, че апокалиптичните предсказания за милиони жертви от коронавируса няма да се сбъднат.

Но се налага все повече и другата идея, че починалите не са починали "от Ковид19", а с "Ковид19", което е напълно различно.

Най-добре е да се сравни общата смъртност от предходни години през месеците на пандемията с предишни години.

"Колкото повече следвате заека в дупката надолу, толкова по-интересни стават числата. Може да е донякъде болезнено, но въпреки това е много важно", посочва Андрюс.

"За да проверя това, разгледах собствените статистически данни на британското правителство за общата смърт, регистрирана седмично в Обединеното кралство. Те показват, че през седмицата, приключваща на 8 март 2019 г., във Великобритания са починали общо 10 898 души. Тази година през седмицата, приключваща на 6 март 2020 г., еквивалентната цифра беше почти идентична: 10 895. 

Понастоящем статистиката е налична до 20 март и макар да има изоставане между разпространението на вируса и произтичащите от това смъртни случаи, засега само около 1% от всички смъртни случаи имат някаква връзка с коронавирус и няма видим скок. Ако не друго, това помага да се разгледа степента на кризата пропорционално - хиляди хора умират всяка седмица, а в дългосрочен план това, което виждаме, не е чума", посочва ученият.

И така, когато всичко е казано и направено, ще умрат ли още хора от коронавируса?

Риск от смърт

Разбирането на това изисква малко странично мислене, но помага да се помни, че всички на Земята имат земен път ще си отидем по някое време заради някаква причина.

Статистиката дава почти точни данни, че всяка година във Великобритания умират около 600 000 души.

Но почакай малко! Нов коронавирус тероризира всички нас. Затова със сигурност можем да очакваме, че тази година ще умрат повече хора, отколкото през нормалната година? И едва на края на годината, ние бихме могли да можем да сметнем точно колко.

Шпигелхалтер, председател на Центъра за доказателства и рискови комуникации в Уинтън в Кеймбриджския университет, не иска да каже точно колко точно ще са жертвите на коронавирус. Но той казва, че ако смъртните случаи са към долния край на сегашните оценки, да речем на около 20 000 във Великобритания, Covid-19 в крайна сметка ще има „минимално въздействие върху общата смъртност за 2020 г.“. Той каза, че неговите открития показват за негово учудване, че ако някой се зарази с коронавируса, той има почти същия шанс да умре през следващите няколко седмици, колкото и хора биха умрели през следващата година, независимо от тяхната възраст или здравословно състояние.

И в зависимост от това, кого питате, тази цифра от 20 000 все още може да бъде надценена. Всъщност Шпигелхалтер казва, че ако умират повече хора, това вероятно ще е резултат от резкия ефект на блокирането вкъщи, като например забавяне на нормалното здравеопазване, депресия и изолация.

Американската политическа коментаторка Candace Owens непрекъснато туитва постове, посочвайки "очевидната незначителност на смъртността на Covid-19 в сравнение с общите тенденции". Тя туитва по този въпрос за Ню Йорк, където според нея медиите надуват балон и представят безсмислени статистики.

Сякаш сега хората, медиите и политиците са разбрали, че умират хиляди хора ежедневно в Ню Йорк.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
някой (преди 11 месеца)
Рейтинг: 25457 | Одобрение: 5857
Тази истина дали са я прочели нашите скъпи "управляващи", та да спрат да ни заблуждават и крадат. Коя медия, и кой журналист, би попитал това "управляващите" или "щаба", но да настоява за отговора, и най-вече, кой от тях и как би оборил данните, или и това ще се обяви за фалшива новина.
6
1
Снайпер (преди 11 месеца)
Рейтинг: 9435 | Одобрение: 4260
абсолютно вярно. истина е. статистиците и демографите го виждат, но не смеят да го кажат 
6
0
Шопа (преди 11 месеца)
Рейтинг: 6415 | Одобрение: 1430
Ковид19  е най-голямата медийна, управленска истерия и самопсихоза в историята на човечеството
5
0
cron1 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 18241 | Одобрение: 3001
Къде го чукаш, къде се пука... УхиленУхиленУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама