По-скъпо агнешко за Гергьовден предлагат търговците
Редактор: Виолета Николаева
e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg
"След Великденските празници ще продаваме агнешката плешка на 22.60, агнешкият бут - на 24.60. Цената няма да скочи до петък, защото е доста висока и няма толкова интерес. С доказан произход и българско е агнешкото, което е със син печат. Съхранява се на охладена витрина", разказа търговец на месо пред БТВ.
Богомил Николов от асоциация на активни потребители допълни: "Това, което хората са ни питали много през годините е, дали може да се предлага нещо замразено миналата година и сега да е размразено, за да се предлага като свежо. Това е въпрос, на който едно опитно око може да отговори. Но един редови потребител ще се затрудни. Има два белега - когато не е било замразено, то има характерен блясък. Когато е било замразявано, този блясък отсъства. По цвета също можем да съдим - колкото е по-старо месото, толкова повече потъмнява. Но най-важното си остава доверието в търговеца."
Редактор "Екип на Петел"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

2
0
