По централната немска телевизия: Какво ще правим с реколтата, няма ги българите

31.03.2020 / 17:06 7

Илюстрация Уикипедия

В централните новини на Първи канал по немската телевизия, след като ни запознаха с последните вести за вирусната обстановка, след като включиха преки репортажи от най-засегнатите страни, изведнъж заговориха за българите и за румънците, пише Блиц.

Понеже германците мислят не само какво е днес, а как ще бъде и утре и в следващите месеци, те изразиха сериозна загриженост за реколтата от аспержи, която вече се събира от техните полета.Видяхме безкрайни редици на загърнатите и вече годни да се събират аспержи. Работеха неколцина труженици. А местната производителка беше извънредно притеснена: Ето, на, няма ги българите, няма ги и румънците, които са основните работници при  вадене на реколтата от аспержи.

На препоръката да се викнат на помощ местни студенти, производителката заяви, че това са много тежки кошници, тежат по 25 килограма и студентите няма да могат да се справят с работата както трябва.

Последваха притеснения и за това,  кой сега ще се грижи за възрастните хора, откъде ще се вземат болногледачите, след като основният контингент от българи и румънци го няма на пазара за тези услуги. Веднага бяха включени преки репортажи от Румъния и от България, както и преки въпроси кога ще се появят необходимите работници в Германия.

Но отговорът беше отчайващ за германските работодатели. Българинът си го каза веднага простичко: сигурно няма да отидат тази година да събират аспержи, защото ги е страх от коранавируса. Както и няма да отидат родните болногледачи да полагат грижи за престарелите германци по същите причини.

Мъката е взаимна.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Шопа (преди 4 години)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
МЪРЗЕЛИВИ ГЕРМАНЦИ. ЗА ТЯХ НИЕ СМЕ РОБИ... СПОМНЕТИ СИ КАКВО КАЗВА ЗА ТЯХ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ.
2
0
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 95450 | Одобрение: 30765
Браво, уйчо! Казали им го в прав текст?!
2
2
уйчо (преди 4 години)
Рейтинг: 92451 | Одобрение: 1086
Браво, Ставри! Явно никой не ги смята за работници там, те са осиновени, на доживотна хранилка, въпреки че мразят осиновителите си, които ги хранят, на верска и етническа основа! Раково образувание, от което няма спасение, освен радикална лъчетерапия!
4
0
Ставри (преди 4 години)
Рейтинг: 190 | Одобрение: 30
нали внесохте едни бежанци .Сигурно сте ги забравили.Нека и те да работят
5
0
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 95450 | Одобрение: 30765
Няма ги робите?! И сега какво ще правим ли? Еми, ще се наложи изнежените германки да бъркат и те в калта....:errm: Иначе ви чака фалит! Ферщеензи?!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама