Подпомагат с 4,4 млн. евро летищата във Варна и Бургас

17.08.2020 / 16:54 4

снимка Булфото

Европейската комисия е одобрила българска мярка в размер на 4.4 милиона евро за подпомагане на летищата в Бургас и Варна в контекста на избухването на пандемията от коронавирус. Мярката е одобрена съгласно Временната рамка за държавна помощ, научи Moreto.net.Публичната подкрепа ще бъде под формата на отлагане на плащането на концесионните такси, дължими от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД, дружеството, управляващо двете летища, на българското правителство, което притежава инфраструктурата на летищата. Целта на мярката е да се помогне на двете летища да се справят с недостига на ликвидни средства, пред който са изправени поради избухването на коронавируса, като се намалят разходите на летищния оператор.

Комисията установи, че мярката отговаря на условията, посочени във временната рамка. По-специално, отсрочването на плащането може да се предостави само до края на тази година и неговата продължителност ще бъде за срок от една година. Освен това отсрочването на плащането включва минимално възнаграждение в съответствие с Временната рамка.

Поради това Комисията стигна до заключението, че мярката е необходима, подходяща и пропорционална за преодоляването на сериозни затруднения в икономиката на държава членка.

Въз основа на това Комисията одобри мярката съгласно правилата на ЕС за държавна помощ.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Мракобес (преди 2 месеца)
Рейтинг: 10137 | Одобрение: 2057
На тимаджиите дела им е 40%, на германците - 60%. Така ,че подпомагат германците. Ако нямаше немско участие - помощ щеше да има - таратанци.  И ако не ги подпомогнат ще останем без летища.
2
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 161664 | Одобрение: 7544
Интересно.....единственото летище в света намацано в лезбийските цветове.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
Ил_62 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 5546 | Одобрение: 1111
Защо българския данъкопла5тец трябва да подкрепя бизнеса им. А пенсиите стоят замразени.Мамка им.
4
0
Ко? Не! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3125 | Одобрение: 640
Горките бедни ТИМ-аджии. Наистина трябва да подпомогнете техните летища, че горките нямат 2 лева на кръст. Страшна сиромашия. От бедност карат коли без покриви, ядат само мухлясали сирена и пият само стар алкохол на минимум 21 години.
Защо на този сайт всеки път като се спомене името на лицето започващо с буквата "Г" и коментара винаги се изтрива?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама