Политически искри след обръщението на президента Радев по повод 10 ноември (обзор)

10.11.2018 / 23:26 14

БНТ

Политически искри след вчерашното обръщение на президента по повод 10-ти ноември.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че това не е изказване на обединител на нацията. В отговор на думите на държавния глава, че "основите на българската демокрация са критично застрашени", в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Цветанов беше категоричен, че демокрацията не е в опасност. В отговор президентът попита кое от казаното от него не е истина.

Според Цветан Цветанов президентът координира действията си с БСП, а демокрацията не е в опасност защото има работещ парламент, стабилно правителство и дейна опозиция.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Това не е нормално за изказване на обединителя на нацията във функциите, които има по Конституция президентът на Републиката. Демокрацията е в опасност, когато имаме служебен кабинет, когато се реализират политики, които се правят на тъмно и когато еднолично се управлява в лицето на президента на страната, когато има такъв мандат за създаване на служебно правителство.

Тезата си, че опасност за демокрацията няма Цветанов аргументира с добрия икономически растеж, повишаването на доходите, ниската безработица и прозрачното взимане на решения от управляващите. По думите му финансирането на кандидат-президентската кампания на Румен Радев е най-непрозрачно.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: И това е по документите на Сметната палата, социално слаби отделят по 400 лв., за да направят дарение за президентската кампания. Попитайте тези социално слаби дали си спомнят въобще кога са дали тези пари и дали са си платили сметките и разходите по тяхното ежедневие, което имат. Ето това е всъщност темата, която трябва да дискутираме.

Цветанов дори предложи анкетна комисия в Парламента да провери финансирането на предизборната кампания на президента. 

От Париж тезите на Цветанов държавният глава коментира с въпрос.

Румен Радев, президент на Република България: Кое от това, което казах не е истина? Нека отговорят на този въпрос. Благодаря ви.
 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
дедо, дедооо  ! Що не питаш къде беше предишния преЦедент ??? Той сам се изтъпани и отговори как бил излязал на протеста сред масите с плакат от тапет УхиленУхиленУхилен ДА ДЕДО , НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ПЛЕВНЮ СЕ ПОХВАЛИ КАК Е ИЗЛЯЗЪЛ НА ПРОТЕСТ !!! НА ПРОТЕСТ КОЙТО Е ОРГАНИЗИРАН И ПРОВЕДЕН МЕСЕЦ ПО-КЪСНО !!! 
0
3
дедо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какво правеше хвърчилото на 10 ноември 89- лъскаше на шефа чепиците!Ай сиктир, бе тъпи шапкари!!!
4
12
ТИ ДА ВИДИШ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вчера един обикновен лобист, който не смее да гъкне без жена му да му разреши, чел някакво слово по случай Десети ноември, в което 10 минути обяснявал как държавата за нищо не става.   По-очеизваждащ популизъм от времето на Жорж Ганчев не бях срещал. А и народа явно още се връзва на тоя модел приказки, защото след това слово из интернет потече захарна река от кучешко умиление. “Ах, господин президент!“ или „Ох, господин президент!“   Държавата била корумпирана, а демократичните ценности били застрашени!? А! Той не е част от тази държава? Избран е по някакъв специален недемократичен начин ли?   Има предостатъчно механизми да влияе на процесите, не мисля, че в трудовата му характеристика влиза да плаче колко е лошо всичко при всеки удобен случай. Аз му съчувствам, че се е разбирал нещо със “Сааб” и че работата засега не се получава и трябва да се обяснява някъде, но с подобни приказки всичко това става по-очевидно.   Нямало свобода на словото!?   Моля? Само той и соросоидната групичка наречена “репортери без граници” дрънкат подобни мръсотии. В Канада едно изречение във Фейсбук, което поставя под въпрос джендър линията на Трюдо ти гарантира най-малкото разходка до районното. В Швеция думичка против гостите на Меркел ти гарантира минимум 3 месеца условна присъда за реч на омразата. Но това били “най-свободните” и “демократични” държави, нали?   Някой някога да ви е спрял да си говорите и пишете каквото ви скимне? Сериозно, спирал ли ви е?   А ако гледате новините и знаете, че 95% от националните медии в САЩ са контролирани от едно семейство, което има милиарди причини да не харесва Тръмп, сте наясно какво е редакционна политика.   Този човек за 10 минути изговори всички мръсотии, които през годините разни хора са използвали за разни политически каузи.   Само своето верую забрави. Или жена му го е изкомандвала да спре да обяснява, че България е блато. Така де, нали е глава на това “блато” и то го храни.   Честит ви 10 ноември!   П.п. И някой да вземе да му оправи визитката в Уикипедия, че срамота така.
9
5
fox81 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1439 | Одобрение: 374
За първи път имаме истински президент и боклуците герберасти започнаха да квичат на умряло. Само се чудя защо Радев, когато имаше служебно правителство не ги натика тези по занданите? Явно и неговите конци дърпат или краварите го натискат и няма на къде да бяга.
Винаги верни!
15
4
Тъй Тъй (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Цветанчо Ебанчо като ти е толкова голям...РЕЙТИНГА защо не си го ...Премериш с този на Радев?Дори да са давали социално слаби(които са такива заради вашите кражби и политика на геноцид) по 400 лева което не можеш да докажеш,за теб дори 4 стотинки няма да дадат.Затвори я най сетне тази лайняна уста бе!Като хипопотам си прост,колкото повече затъваш в лайната на блатото толкова по голяма уста отваряш.Бъди сигурен че много скоро ще се удавиш!
12
3
въпрос (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като  ги говори този,що не погледне през другия прозорец,не от НДК-то.погледни на улиците в цяла БЪЛГАРИЯ.Всеки ден протести.Никой от околните ти /на които плащаш/не смее да каже че,царя е гол
14
2
Боко Мазника от БРЕГ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ръководството на ЕС и ЕНП напускат Конгреса в Хелзинки при появата на Борисов на сцената!!!  От вчера в социалните мрежи се разпространява видео, на което се вижда как ръководството на ЕС и ЕНП напускат залата на Конгреса на ЕНП в Хелзинки, когато българският премиер Бойко Борисов се появява на сцената!!!
10
5
мор (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
щом тоз червей се гърчи..добро е изказването значи
13
2
ТИ ДА ВИДИШ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АУ ...1 ..БЕ ТИ СИ МНОГО КЪСОПАМЕТЕН ПЕДАЛ БЕ...НАПРИМЕР ЖУЛЮ ЖАБАТА И ПАДАНЕТО МУ ОТ СТЪЛБАТА НА САМОЛЕТА,КОНЯ ОТ ПЛОВДИВ И ДЪВКАНЕТО МУ С КОНСКИТЕ ЗЪБИ ПО ТЕЛЕВИЗИОННАТА КУТИЯ...ИЛИ ПЕДАЛА ПЛЮВНЬО,КОИТО ЗА ДА ПОКАЖЕ ,ЧЕ Е МЪЖ ,ИСКАШЕ ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ..АМА КРАВИТЕ ЛЕКО ГО СКОКНАХА ПО ДУПЕТО ,ТА СЕ ПОУКРОТИ..ИЛИ ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ И МАЛКАТА ПАТКА..АЙДЕ МАНИ..ПРИКАЗВАЙ ГИ ТИЯ НА МАЛКИТЕ СИ ПЕДАЛЧЕТА..АКО ГИ ИМАШ ,ЕСТЕСТВЕНО..ЩОТО ПЕДАЛ....:devil:ИзплезванеНинджа
6
18
1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
По-голяма излагация от този Румен за президент България не е имала . Тоя тръгва направо на война с народът си . Отрича всичко що е след комунизма на сам . Вярва ли си питам аз този човек на думите или просто повтяра като махленска клукарка какво са му написали на позитано ?
11
6
ТИ ДА ВИДИШ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ПОНЯКОГА Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ РАЗСЕЧЕ ГОРДИЕВИЯ ВЪЗЕЛ ,ВМЕСТО ДА СИ ИЗВЪРТАШ КУРВЕНСКИ ДУПЕТО ,КАТО НЕУВАЖАЕМИЯ БЕДНЯК ЦВЪЦ КОСТИНБРОДСКИ... ТОВА Е РАЗЛИКАТА ОТ ГЕНЕРАЛ ДО СВИРКАДЖИЯ ФИЗКУЛТУРНИК...... :devil:ИзплезванеНинджа
10
20
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Радев не е никакъв президент, а просто една кукла на конци в ръцете на Нинова. Той говори като страничен наблюдател, сякаш не е гражданин на тази държава. Прост солдафон!
17
9
Сериозно ли (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този боклук , дето носеше болашика на свинете в казармата с какво може да се сравни с Президента ? А Цецо тъпа кратуно , тъпа и проста подлога на БКП ?
21
5
Сериозно ли (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е как първи скочи пребоядисаният комунистически боклук Цветан Генчев Цветанов , не може свинята да преживее истината за себе си и свинете от Герб.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама