Политически искри след обръщението на президента Радев по повод 10 ноември (обзор)

10.11.2018 / 23:26 14

БНТ

Политически искри след вчерашното обръщение на президента по повод 10-ти ноември.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че това не е изказване на обединител на нацията. В отговор на думите на държавния глава, че "основите на българската демокрация са критично застрашени", в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Цветанов беше категоричен, че демокрацията не е в опасност. В отговор президентът попита кое от казаното от него не е истина.

Според Цветан Цветанов президентът координира действията си с БСП, а демокрацията не е в опасност защото има работещ парламент, стабилно правителство и дейна опозиция.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Това не е нормално за изказване на обединителя на нацията във функциите, които има по Конституция президентът на Републиката. Демокрацията е в опасност, когато имаме служебен кабинет, когато се реализират политики, които се правят на тъмно и когато еднолично се управлява в лицето на президента на страната, когато има такъв мандат за създаване на служебно правителство.

Тезата си, че опасност за демокрацията няма Цветанов аргументира с добрия икономически растеж, повишаването на доходите, ниската безработица и прозрачното взимане на решения от управляващите. По думите му финансирането на кандидат-президентската кампания на Румен Радев е най-непрозрачно.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: И това е по документите на Сметната палата, социално слаби отделят по 400 лв., за да направят дарение за президентската кампания. Попитайте тези социално слаби дали си спомнят въобще кога са дали тези пари и дали са си платили сметките и разходите по тяхното ежедневие, което имат. Ето това е всъщност темата, която трябва да дискутираме.

Цветанов дори предложи анкетна комисия в Парламента да провери финансирането на предизборната кампания на президента. 

От Париж тезите на Цветанов държавният глава коментира с въпрос.

Румен Радев, президент на Република България: Кое от това, което казах не е истина? Нека отговорят на този въпрос. Благодаря ви.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
5
fox81 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 1712 | Одобрение: 447
За първи път имаме истински президент и боклуците герберасти започнаха да квичат на умряло. Само се чудя защо Радев, когато имаше служебно правителство не ги натика тези по занданите? Явно и неговите конци дърпат или краварите го натискат и няма на къде да бяга.
Винаги верни!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама