Портних и Клисарова отегчиха зрителите с мил и вял дебат за Варна

02.10.2019 / 17:13 7

Вял и дори мил предизборен дебат за местните избори се проведе в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв. 

Един срещу друг застанаха досегашният кмет Иван Портних от ГЕРБ и проф. д-р Анелия Клисарова от БСП.

Както се очакваше дебатът не блестеше с острота на мнения или битка на идеи за бъдещето на града.

Любопитно е, че Иван Портних упорито бяга от участие в пряк сблъсък с кандидата на "Възраждане" Костадин Костадинов, но явно че сблъсък с Клисарова изобщо няма как да го уплаши.

"С какво ще докажете, че сте по-добри? - обърна се към тях водещият.

"Първо участвам в битката защото съм варненка и трябва да променя Варна така, че и внуците ми да останат във Варна", започна дамата в живото студио директно от Варна.

"Трябва да има ясна прозрачна визия за Варна. Инвестиции, иновации, промишленост, но те са свързани с образованието, без кадри няма как да стане. Трябва да акцентираме на междублоковите пространства. Варна ще има и детска болница, АГ болница и втори спешен център в Аспарухово", продължи тя.

Портних отново заложи на опорните си точки, които повтаря постоянно като мантра с платени публикации във Фейсбук.

"Успяхме да наложим ударно темпо в обновяване на града. Поставихме солидна основа на развитие", изказа се Портних. "През следващите 4 години ще имаме ясни цели и знаем как да го постигнем. Изминалият мандат показва, че можем, Варна е университетски град, град на знанието. Младите са истинският капитал. Високотехнологични компании навлизат активно. Над 3000 работни места са създадени. Младите още от студентската скамейка ще имат къде да работят.", допълни той.

В същото време водещите на предаването буяха устроили анкета сред варненци за нуждите на града. От какво се нуждае Варна, попитаха те на улицата:

"Чай сиа, ти много ма забиваш...", беше първият отговор на минувач пред Катедралата.

"Паркинги няма, тротоари няма...", допълни друга гражданка. 

"Инвестира се в спортни площадки поне" - обясни младо момиче.

"Подписан е протокол 16 за новия бул. "Левски". По темата с трафика не е имало такъв проект. След пробива на "Сливница", до дни ще започне качването на магистралата, "Сливница" ще стане втора артерия. Ще се отклони тежкият трафик, без да се навлиза в града. Пътят към Аксаково ще има разширение. Изграждаме и "Девня". Целият ни фокус е към междублоковите пространства.", продължи кметът.

"Дай, Боже това да се случи", отвърна проф. Клисарова. "Да си признаем, Варна изглежда като красив отвън, но болен отвътре човек. Няма подземна инфраструктура. Има квартали без канализация, няма визия за тяхното застрояване, няма инфраструктура. Трябва да има плановост. Да има една зелена карта. Да се обърне внимание на тротоарите. Трябва да помислим и за чистия въздух.", допълни тя. 

"Преди дни министърът на околната среда подписа договор с ВиК Варна за 135 млн. лв за изграждането на нови водопроводи и канализации, но ремонтните дейности отнемат повече време и натоварват трафика. Всеки лев от синята зона ще отиде за тротоарните настилки. Ще направим и втори Аспарехов мост..", отвърна на думите й Портних. 

"Не трябва да се работи на парче, а да има цяла ясно визия за развитието на Варна. Да има по-голяма популярност на това, което се случва. В Аспарухово обаче няма спешен център, случи ли се нещо на моста, те остават изолирани. Трябва Втори спешен център там. Не са достатъчни местата в яслите, нека използваме наши производители от региона, за да осигурим здравословно хранене на децата", настоя Клисарова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
8
Blue hills (преди 4 месеца)
Рейтинг: 25123 | Одобрение: 11883
Клисарова, ти в час ли си или те купиха? Така ли се отстоява позиция, така ли очакваме да има промяна? Вие що не се прегърнахте накрая?
27
8
ас (преди 4 месеца)
Рейтинг: 28790 | Одобрение: 10505
само го вище как злобно гледа като наркоман гладен за доза
23
7
Пешо от Виница (преди 4 месеца)
Рейтинг: 41797 | Одобрение: 17267
Как квартала гледаше диспута?"От съседната къща баба Мария  се провиква мощно: "Гевезе ниеден ! Дедо Пенчо примлясква жадно, боцкайки туршийката и се изпуска на глас: е тоа съвсем се е пръцнал ! В ателието на Милка Манлихерата целият производствен процес е спрял, клиентките са  вперили очи в телевизора. Напрежението се реже с нож.  Жоро Боклука спира за малко да бие Афрорида от Здравец  и увеличава звука в трепетно очакване. Майки са готови да се откажат от децата си, бащите да зарежат всичките си любовници. Баба спира да храни внуче ,Гларуса гледа  умно за пръв път в живота си.  И точно в този момент Кмета от телевизора   отронва:"Ай ся..."-отвърна кмета на искането за Спешен център в кв. "Аспарухово". Толкова си може нашият бъдещ стар кмет....такова пуйче се е пръкнало ,вие искате дълбоко обмислени слова, пък ето какво получихте?! Но...., народът вече не е същият. Народът вече не го задоволяват написаните мантри от добре платените пиар служещи в общината и централата.Идат местните избори и няма да се учудя ,ако видя кметчето в официалния си анцуг с цетири черти да грабне метлата от Баба мара и да имитира активна дейност на новото кръгово. Цялата кохорта от платени ,знайни и незнайни клакьори обслужващи партийните интереси на властимеющите ще тръгне да защитава Кмета и своите лични интереси. Как да зарежем благинките от държавната софра? Защото, по-голям интерес от това партията ти да се задържи във властта-няма!  „Когато има келепир и Бай Ганьо знае да обича” е написал едно време Алеко и е бил напълно прав. Но....народът вече е доведен до състояние да ги мрази  и то безплатно!Промяната в държавата ще дойде ,когато всеки един от нас сам се опита да промени нещо в положителна насока. Каквото е по силите му, каквото и да е. Зная,че управляващите са проекция на народа-факт. Но на този етап явно сме заслужили тези...като този наш кмет-„Ай ся.....”.Това е достатъчно като довод на исканията за Спешен център. А отговорът може да бъде и като на този ранобуден гражданин:” ”.Бягаше кметчето надолу към новото кръгово и пустосваше близкият си кръг ,че са го излъгали за пореден път за настроенията на електората........, а един подранил гражданин като го киризи  се провикна: „Въъй маняк, мноу яко си се избарал!”.
37
7
Снайпер (преди 4 месеца)
Рейтинг: 6599 | Одобрение: 3599
Порних, къде са 110-те милиона?
45
7
Орман (преди 4 месеца)
Рейтинг: 7440 | Одобрение: 2945
ПОГЛЕДНЕТЕ МОРСКАТА ГРАДИНА ВЪВ ВАРНА- КОШМАР!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама