Портних за варненеца с коронавирус: Това е пример за особена безотговоронст. Въвеждаме по-строги мерки

16.03.2020 / 07:50 5

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кметът на Варна Иван Портних коментира преди минути в ефира на БТВ ситуацията около борбата с коронавируса в града, където вчера бе обявено, че има първи диагностициран с болестта гражданин - мъж, пътувал в разгара на заразата до Бергамо и Барселона.


"Пример за особена безотговорност е това. Не мисля, че има смисъл да коментираме едно такова крайно необмислено и глупаво поведение, което води до сериозни последици. В действителност няма място за паника. Време е за повече дисциплина и самоотговорност. В тази връзка сме предприели редица нови мерки. На първо място това касае обществените обекти - магазините, където ще държим на изключително хигиенни мерки, няма да правим никакъв компромис, ще бъдат веднага затваряни при установяване на липса на тези действия. Призовавам хората да не посещават такива обекти, където виждат, че не са взети нужните мерки са дезинфекция. Освен това с полицията организираме повече контрол на гарата, на автогарата, на летището. Спираме да таксуваме синята зона. Ще бъдем безпощадни към всеки, коайто не спазва карантината. Ще сложим и табелки на жилищата на хората, които са под карантина", каза Портних.

"Истината е, че просто всеки един от нас трябва да бъде много отговорен, много самодисциплиниран и да спазва тези мерки", завърши кметът на Варна.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Варна (преди 3 седмици)
Рейтинг: 71726 | Одобрение: 35636
взел е пример от кмета си в Хайфа
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
1
0
Dooobre!!! (преди 3 седмици)
Рейтинг: 7307 | Одобрение: 4272
Първо кауфландите и лидълите трябва да затворите, защото поне до преди ден нито един служител в тези хипермаркети нямаше маска, а работят с хиляди човеци ежедневно. Освен, че заплашват всички клиенти с пренасяне на зараза, най-вече застрашават собственото си здраве.
Да живей България!
3
0
MrBean (преди 3 седмици)
Рейтинг: 27379 | Одобрение: 4424
А аз искам юдейска звезда да ми сложат! Тъпак! Винаги е имало такива бележки с червен кръст,спомнете си допреди дестина години ,ако дете заболее от шарка веднага ви даваха  едно листче да си го лепнете. Вече не,наверно за да не ни нарушат конвенциите..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама