Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова: "Идет московски снег в Софии"

21.03.2021 / 15:57 10

кадър Посольство России в Болгарии, фейсбук 

Стихотворението „Московски сняг вали в София“ на поета Владимир Соколов рецитира във видео, публикувано във фейсбук, посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова. Със стиховете тя отбелязва Световния ден на поезията - 21 март, пише БГНЕС.

Подобна форма на поздравление стана много популярна през последните години у нас и се използва от западни дипломати и държавници, сред които посланик Херо Мустафа и Доналд Туск, но е изключително необичайна за руската дипломация, пише БГНЕС. Това е първата официална изява на посланик Митрофанова след разразилия се шпионски скандал у нас.

Русия ще предприеме огледални ответни мерки, ако България реши да експулсира руски дипломати. Това съобщи "РИА Новости", цитирайки първият заместник-ръководител на международния комитет на Съвета на федерацията Владимир Джабаров.

„Ще отговорим, определено ще вземем огледални мерки, ако се вземе такова решение“, подчерта той. Ден по-рано българският премиер Бойко Борисов декларира готовност да обяви за персона нон грата руски дипломати.

Според сенатора експулсирането на руски дипломати ще се превърне в "недружелюбен акт от страна на България". Джабаров добави, че обвиненията от страна на София са безпочвени.

В нощта на 19 март стана известно за ареста в София на няколко заподозрени в шпионаж за Русия. Министерството на отбраната на България съобщи, че двама български военни са задържани по подозрение за предаване на секретна информация на чужда държава. Общо по случая има шест заподозрени. Българското външно министерство обяви предполагаемите им връзки с руското посолство, предаде „Сега“.

Руското посолство в България пък призова за прекратяване на спекулациите в очакване на съдебно решение. Посолството подчерта, че в условията на усложняване на международната ситуация очевидни са "неуморните" опити за забиване на клин в отношенията между страните.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Наблюдател (преди 1 месец)
Рейтинг: 22725 | Одобрение: 945
Изявата на Н.Пр.посланик г-жа Елеонора Митрофанова аз тълкувам като : - "Думам ти дъще, сещай се снахо." 8-) Тук не става въпрос за "големите тайни" на НАТО.8-) Координационен център на НАТО във Варна, Техническите характеристики на Ф 16 Block 70/72 Viper и може ли да носи ядрено оръжие или за подготовката на авиобазите „Граф Игнатиево“ и "Безмер" за приемане на новите самолети и т.н. Това го знаят и на „Остров Тамбукту“!;) Според мен "голямата игра" е БВПК (Българският военно-промишлен комплекс).:wassat: Какви са насоките и накъде ще бъде преорентиран в бъдеще, модерните технологии и киберсигурността.:unsure:  Това са многоооооо пари, а и "важен лост" за влияние над дадена страна.:unsure:  -------------- пп -До колегата Снайпер : - "Да поговорим с теб за вечността: ..."Сталин   ---- М'даааа, впечетляващ поглед и към поезията колега. Твоят Post ме провокира да попрочета туй-унуй и да разширя "кръгозора си" в тази посока.:unsure: Малко известни са поетичните вдъхновения на Сталин сред широката публика, но това е факт. Голямо влияние върху него е изиграло творчество на  поета и писател Борис Пастернак. Който пък от своя страна, в ранното си творчество се е повлиял от новото художенствено направление -  футуризъм.  Както всеки уморен от живота, така и Пастернак, и Сталин в последните си години засягат в поезията си вечността,безсмъртието и помирението с Бога.  (Да не забравяме, че Сталин учи в Тифлиската духовна семинария.)
3
0
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Снайпер...да поговорим за горивото....Германия е имала едно малко  находище в Унгария край Балатон и основно е взимала нефт от Плоещ.....Понеже повечето от нафтата е отивала за флота, немското командване решават да приложат бензиновите двигатели при танковете, за разлика от всичко останали, предпочели дизела.....Още 1940 в руските Т-34 ръмжи дизелов двигател Б-2 с 500 коня, а немските Т-3 и Т-4 се мъкнели едва, едва с 280 и 320 коня бензинови Майбахи.....По-точно са ползвали синтетичен бензин....Защо на Сталин му е паднала лулата на 22ри.....? Той бил наредил на разузнаването да следи 3 неща.....Дали германците са сменили оръжейната смазка/негодна при студове/, дали колят повече агнета за кожуси и дали са сменили горивото на танковете, което също замръзва на студ....Сериозен дабат е имал Гудериан с Хитлер заради заповедта да отклони танковата си армия в посока Баку.....Хитлер е искал не само да цоца нефт, но да прекъсне основния за съветите източник, а Гудериан е твърдял, че по-важно е да стигне Москва и забавянето може да е фатално....Как възниква планът Барбароса....? Той е обмислен още есента на 1940, защото Хитлер е разбрал, че Сталин подготвя огромна армия, концентрирана не само по общата полска граница....На север от Карпатите, близо до Плоещ , Червената армия дислоцира 9та и 12та напълно комплектовани армии и една планинска, лека.....Съветите концентрирали там повече от 1000 танка и 1200 самолета....Рибентроп на 2 пъти предавал на Сталин опасенията си за тези армии, но отговор нямало.....Завземане на Плоещ означавало войната да свърши за 3 месеца, затова германците прехвърлят там 11та армия и румънската армия била пратена на подстъпите също.....На 22 се заформя страшен кютек в който влизат и съветската 18 та армия и моряците от ЧМФ, като немците и особено румънците били почти унищожени.....Съветските сили обаче се оттеглят да не попаднат в чувала, така че Хитлер си запазва петрола.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 35526 | Одобрение: -2949
Те ако трябва да затоплят Сибир, Калифорния и Флорида ще се изпържат:woot:
1
0
Снайпер (преди 1 месец)
Рейтинг: 11283 | Одобрение: 3518
Крис, това с глобалното затопляне ми хареса много. Да не забравяме, че Хитлер е останал и без гориво, понеже когато нацистите стигнали към главната си цел нефтените полета на Баку, руснаците им приложили тактиката на "изгорените земи" и си унищожили сондите. Нацистите са смятали руснаците за тъпи "подчовеци", но се е оказало обратното. Друг е въпросът, че Хитлер напада СССР с горивото от Баку, което Сталин му е предоставял според търговската клауза след пакта Рибентроп Молотов. 
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
1
0
SANDOKAN1963 (преди 1 месец)
Рейтинг: 3897 | Одобрение: 402
брееи   снаипер  поет  .....браво....чукчи  ЧИТАТЕЛ  не   писател
5
0
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Наполеон е бил спрян от руския сняг.....Пак руският сняг побеждава Хитлер....Вече знаем защо е измислено глобалното затопляне....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
Снайпер (преди 1 месец)
Рейтинг: 11283 | Одобрение: 3518
"Да поговорим с теб за вечността: толкова вина понесох аз. Но кой насочваше и моята съдба? Усещах погледа му всеки час. Не даваше покой на тялото ми уморено, Владееше и живееше във мен. Роб аз бях на цялата вселена -  желязно управлявах ден след ден. Кой беше моят таен повелител? Какво си бе поставил той за цел? Аз пък - роб, съдия и изпълнител,  да съм всичко и за всички бях приел. Не мога и до днес да разбера: откъде такава сила, воля, власт? Сякаш механизъм, моята душа смазваше в човека всяка страст. Едва през четиридесет и пета, в кратък миг веднъж прошепна тихо той: "Ти беше мой послушник и войник, Наближава и за теб покой!" Йосиф Джугашливи - Сталин
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
1
3
Звезди (преди 1 месец)
Рейтинг: 22182 | Одобрение: 4392
@Снайпер Бойко! 3 милиарда! ДПС! Заплахи! Американци! Тръба8-) И всичката тази идиотщина намесена в World Poetry Day защото посланика на Русия у нас е публикувала пост по този повод. Пост... какъвто почти всички и всякакви посланици в други държави, международни институции и т.н. са публикували в социалните мрежи по повод този ден. Дори и ООН. Няма смисъл да изброявам всички.  :getlost:  При тебе, байо, наистина се обажда словесната лоботомия!
Когато съм прав, аз съм прав, когато греша, мога да бъда прав, така че все още съм прав, защото може да греша.
1
4
Снайпер (преди 1 месец)
Рейтинг: 11283 | Одобрение: 3518
Пълен цирк. Какво сега и руснаците го играят на война с Бойко ли да му вдигат акциите пред американците, а иначе е видно от самолет, че прибраха 3 милиарда за тръбата. Играта на Бойко срещу Русия е както срещу ДПС т.е. никаква. Ако Русия му беше някаква заплаха Бойко щеше да се надупи като всяка мутроробска креатура. Толкова са тъпи американците, че не виждат как ги водят за носа. 
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
3
2
Звезди (преди 1 месец)
Рейтинг: 22182 | Одобрение: 4392
:wassat:  Аз мислех, че е забранено да показват други посланици освен стрина Мустафъ!?  
Когато съм прав, аз съм прав, когато греша, мога да бъда прав, така че все още съм прав, защото може да греша.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама