Последният образцов квартал във Варна "Чайка" въстана! Стотици по улиците! Снимки от мястото!

11.06.2015 / 20:48 29

Общинските власти пуснаха духа от бутилката във Варна с ПУП-а за последния образцов квартал в града, който предвижда масово застрояване между блоковете. Това буквално изкара хората на улицата спонтанно. Стотици блокираха пътя Златни пясъци Варна за кратко.

Новият план предвижда построяването на най-малко дузина нови жилищни сгради. Стари жители на „Чайка“ твърдят, че комплексът ще се превърна в гето. На мястото на зелени площи и градинки за игра ще се появят нови жилищни кооперации, а инфраструктурата, която и сега се задъхва от многобройното население, просто няма да издържи.

Затова те се готвят да излязат масово на протест в събота, 13 юни, от 16 часа. Докъде ще стигне недоволството им не е ясно, но се говори и за блокада на пътя.

Не бива да се допуска в кв. „Чайка“ във Варна да има каквото и да е строителство. Това е пълно безобразие и общината трябва да отговаря за него.

Това заяви за Радио „Фокус“ - Варна Борислав Гуцанов, председател на Градския съвет на БСП- Варна, по повод приетия ПУП - ПРЗ на кв.“ Чайка“. Жителите на квартала, известен като най - зеления в града, се готвят за протест в събота, заради решението в квартала да се строи. „Това е пореден скандал във Варна. Буквално градът се тресе от един скандал, в друг скандал – през Двореца на културата и спорта и нарастващите непрекъснато суми за ремонта на залата, през проекта за интегрирания градски транспорт, за който не е ясно, дали няма да се наложи община Варна да връща пари, като неустойки, през ремонта на центъра на Варна, който никой не знае колко струва и колко време вече тече. Сега и кв. „Чайка“. Много добре си спомням, как когато бях председател на Общински съвет, многократно забранявахме всякакви апетити за строеж в „Чайка“ и добре, че сме го правили, защото през последните години никой не успя да строи там. Сега разбирам, че строежите се разрешават. Това е твърде странно, защото се прие Общ устройствен план на града и нямам обяснение, защото само две години след това, община Варна приема план за застрояване на цял квартал. Да припомня, че това е завършен квартала и там не трябва да има никакво строителство. Не случайно кв. „Чайка“ е спечелил редица международни отличия за добро градоустройство. Той е уникално построен. Не зная на какво се надяват кметът, политическа партия ГЕРБ и мнозинството в Общинския съвет, но това, което правят е против интересите на Варна и на варненци“, каза Борислав Гуцано

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
14
0
Armaga (преди 7 години)
Рейтинг: 700 | Одобрение: 265
Българските градостроители са доказани с некадърството си. Навсякъде се презастроява, не се спазват елементарни правила при съставянето на градоустройствения план. После защо по-голямата част от градовете в България не приличат на нищо. За съжаление градът ни ще бъде съсипан съвсем и няма да остане нито едно зелено кътче. Някои които не са ходили в Америка си мислят, че в градовете им са построени само и единствено небостъргач до небостъргач. Всъщност в даден град има много повече зелени площи в близост до жилищата на хората (а небостъргачи има само в центъра на голям град там), от който и да е град в България и е доста по-просторно. Няма такива извращения като 18-етажни жилищни кооперации.
33
3
AISBERG13 (преди 7 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
БРАВО, ЧАЙКА! ДАНО НЕ СЕ ПРЕДАДЕТЕ! ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ, А ОСТАНАЛИТЕ КВАРТАЛИ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ!
32
2
Мистър Бийн (преди 7 години)
Рейтинг: 725 | Одобрение: 395
Браво Чайка от вас тръгва края на мутрите. Сринете ги въшките и ги закопайте в изкопите им и дупките им които са нацвъкали из целия град. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама