Появи се нова комбинация между "Делта" и "Омикрон" - "Демикрон"

29.12.2021 / 16:55 7

Снимка Пиксабей

Възникна комбинация между Делта и Омикрон.

Нарастващите случаи на варианти на Omicron в европейските страни предизвикаха опасения относно възможността за трета вълна от COVID-19 по целия свят. Докато експертите все още се борят да разберат естеството на този нов вариант, за да изпишат превантивната стратегия, друг вариант излезе на преден план, пишат международните медии. Наречен е Delmicron, а експертите смятат, че този щам всъщност е отговорен за цунамито COVID в Съединените щати и Европа. Не е твърде трудно за дешифриране, пише varna24.bg.

Delmicron е комбинация от вариантите Delta и Omicron.  Delmicron не е нов вариант на коронавируса като Alpha, Beta и други. Това е комбинация от двата съществуващи щама - Delta и Omicron. Това е двоен вариант на COVID-19, който се разпространява бързо на Запад.

Вариантът Delta доминираше от средата на април до средата на юни и беше основно отговорен за втората вълна на коронавирус, която отне милиони животи по целия свят.

Този щам на вируса води до тежки симптоми и дори рискът от хоспитализация е по-голям. Освен това след инфекцията щамът може да доведе и до дългосрочни симптоми като мозъчна мъгла, мускулни болки и падане на косата. 

Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации. Първоначалните симптоми на инфекция с Omicron включват възпалено гърло, главоболие и умора. Загуба на мирис и вкус не се съобщава в случай на Omicron. Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации.

Инфекцията с Delmicron има тенденция да показва повече или по-малко същия симптом като неговите родителски варианти. Общите признаци включват: Висока температура, упорита кашлица, загуба или промяна в обонянието или вкуса ви, главоболие, хрема, възпалено гърло, пише varna24.bg.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 94086 | Одобрение: 1481
Теляк, нощната смяна май слабичка, няма много клиенти, че ти остава време да ръсиш. Дано да изкараш за една чорба на сутринта.
1
0
милен (преди 2 години)
Рейтинг: 29699 | Одобрение: 3639
 То ковид няма да та хване на Топлата вода, но като напъне сюргюна, слагай памперсите по 3 да не пропуска от "калната шпионка", че ще олайняниш някой голем пич като Веждито.
0
1
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 94086 | Одобрение: 1481
Ламбда сюргюна кадо дойде, жална ни майка.
0
3
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Това ли е най новата супа която успяхте да забуткате за Нова година
Истината преди всичко
2
1
tonivp (преди 2 години)
Рейтинг: 3282 | Одобрение: 1072
На майка ви много поздрави:devil:
азззз

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама