Предаваме от мястото: Пуснаха арестуваната варненка! „От Общинска полиция ми извиха ръцете!“, разказа тя

30.03.2016 / 14:39 11

снимки Petel.bg

Арестуваната варненка Иванка Казакова беше пусната преди минути от 2-ро районно полицейско управление. Тя е била задържана, защото е нямала лична карта в себе си в момента, в който е влязла в спор със строители на детска площадка в кв. „Левски“, срещу което има гражданско брожение.


Жената била известена, че спряното строителство се подновява и отишла на място, за да поиска строителите да й покажат разрешението си. „Ние сме против изграждането на тези детски площадки, защото се лее бетон в зелени площи. Има възрастни хора, които са недоволни, че площадките са точно под прозорците им“, разказа Казакова, която е сред активистите в района, които водят спор с община Варна за строителството.

След като се стигнало до пререкания между възрастни хора и строители, тя сама се обадила на тел. 112 и повикала полиция. На мястото дошъл екип от 2-ро районно. Казакова нямала в себе си лична карта и поискала да се прибере до дома си, обясни самата тя. В този момент се появили други четирима полицаи. По твърденията на Казакова, те били от Общинска полиция. „Разбрах го, защото това пишеше на емблемите на ръкавите им“, обясни жената.

Те не я оставили да отиде да си вземе личната карта, а я закопчали с белезници.

„Направиха го абсолютно показно, с извиване на ръцете“, категорична беше Казакова. Заради това, че е претърпяла коремна операция и има болки, тя не успяла да влезе в служебния автомобил и се наложило да бъде повикан друг.

Казакова беше освободена и ще бъде глобена. Размерът на глобата още не е известен, но ще е минимум 100 лв., обясни адвокатът й пред полицейското управление."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
Станислав (преди 4 години)
Рейтинг: 12 | Одобрение: 2
Става въпрос за подмяна на стара детска площадка с нови на булевард Левски, близо да Базар Левски. След демонтаж на старата бабичките заявяват на работниците, че искат беседка само, нямали деца и много шумели и им пречели децата, не искали да идват деца там. Изгонват работниците и няколко месеца седеше на бетон. Адмирирам, че днес от общината довършват детската площадка.
25
2
xXx (преди 4 години)
Рейтинг: 31618 | Одобрение: 12528
ПО улиците мангали с ножове по джобовете без лични карти се разкарват никой нищо не им прави. А за хора дето си седят пред блока арест. Чиста дискриминация е това.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама