php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Предлагат гори край Бяла да станат курорти, онлайн обсъждането по темата не е достъпно за всички

25.03.2021 / 16:03 6

илюстрации: Община Бяла

Предварително обсъждане на концепцията за развитието на община Бяла предизвика отромен интерес сред гражданите. Заради пандемията насроченото за утре разглеждане на ескиза за нов Общ устройствен план (ОУП) на общината е онлайн  чрез платформата Zoom, като максималния брой участници в него е 100 и всички места вече са заети, научи „Петел”.

Най-важното предложение, което прави общественото обсъждане толкова важно е, че се предлага части от горския фонд на община Бяла да се превърнат в курортни зони, твърдят специалисти. Става въпрос за горите на север от града. Естествено промяната на статута означава застрояването им с хотели, атракциони и други туристически обекти.

От община Бяла, както и от екипа, който е подготвил въпросния езкиз на бъдещия ОУП подчертават, че общественото обсъждане,насрочено за утре е по-скоро форма гражданите да кажат мнението си. От ДЗЗД "Планпроект Бяла 2019", които са натоварени с изготвянето на плана са изпратили и специални писма до тези, за които няма да има възможност да бъдат включени в онлайн обсъждането (при възможни 100 участника, желаещите са около 170). Ето какво гласи то:

„Целта на срещата, към която проявявате интерес е предварително неформално обсъждане на концептуален проект за ОУПО Бяла, а не обществено обсъждане по чл.127 от ЗУТ. Форматът на срещата не е регламентиран в нормативен документ и провеждането ѝ е израз на желанието на възложителя, общината и проектантския екип за провеждане на широка дискусия по проблемите на територията, т.е. предварително да се представят идеите залегнали в проекта пред широк обществен кръг, и разбира се пред пряко заинтересованите групи, концепцията да бъде оценена и дискутирана.

Обществено обсъждане на Ескизния проект на ОУПО Бяла ще се записва и видео записа ще бъде качен на сайта на община Бяла, така че всеки, които има желание да се запознае как е протекло обсъждането, но не е успял да се включи директно, може да го направи”.

Проектантите допълват също, че всеки, който има мнение по обсъждането на плана и в частност идеята гори да бъдат отредение за курортно застрояване, може да изпрати своето мнение писмено до Община Бяла. Екипът на бъдещия ОУП на града и околностите му уверяват, че всички виждания по темата ще бъдат взети предвид при окончателното изготвяне на плана.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Пиша на кирилица (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2322 | Одобрение: 292
Северно от Бяла е Кара дере бе идиоти. Нали ви казахме, че там нищо няма да пипате. Там е най-девствената плажна ивица с най-дълбокото море и с най-звездното нощно небе.  † † †
2
2
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
ЛМ защо слагаш под един знаменател бизнесът който се води по пазарни условия и фалира заради бюрокрация и "бизнесът" който дебелее от тази бюрокрация. В ГЕРБ от икономика много не разбирате но недей залива с опорки ала Бойко от джипа и хората
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
1
0
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 64769 | Одобрение: 8584
Престъпници,закона ясно казва как се провеждат такива допитвания.А така или иначе 50% от населението там е руско.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik