Премиерът: Българите по-свободни не са били. Не е вярно, че е забранено празнуването

03.03.2021 / 15:02 4

снимка Бойко Борисов, фейсбук

"По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува“, подчерта премиерът Борисов Борисов, опровергавайки думите на президента, че е забранено на българските граждани да се изкачат на историческия връх, предаде actualno.com.

“Фактът, че тези, които го коментират, са там, където искат и никой не ги е спрял, е показателен. Такива лъжци, такива манипулатори! Затова аз обичам да показваме – това е българинът, работещ и правещ сам своята история“, изтъкна министър-председателят. Премиерът Борисов посочи, че Шипка е издигнат за почит, не за омраза и днешният национален празник е ден за обединение, а не за политиканстване. "Строим огромни и мащабни съоръжения. На Трети март българите могат да са горди с нашите строители, инженери, проектанти. Това, което сме построили, ще остане и хората години наред ще се движат по магистрала "Хемус“, подчерта още Борисов. Премиерът направи оглед на трасето между Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е с дължина от 51,5 км и е обособено в три участъка. Борисов изтъкна, че същевременно активно продължа изграждането на всички важни инфраструктурни проекти като магистралите "Струма“, "Хемус, "Европа“, както и пътищата в Северозападна България.

"Докато другите говорят, ние работим и хората виждат резултатите“, отбеляза министър-председателят Борисов, с когото на място беше и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той информира премиера, че в първия от трите участъка - между п.в. "Боаза“ до п.в. "Дерманци“, който е и с дължина над 15 км, вече се полагат асфалтовите пластове. "Вижда се изключителен напредък. Много скоро по трасето, което сме строили 2 години, хората ще минават за 2 минути и ще се любуват на природата“, подчерта Борисов. Вторият участък е от края на п. в. "Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец и е с дължина 19,2 км. Там се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се по големите мостови съоръжения, в т.ч. изпълнение на пилоти, на елементи от долното строене на мостовете. Третия участък е с дължина 17 км и е от п. в. "Каленик“ до връзката Плевен – Ловеч и п. в. "Плевен“. Там се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се по големите мостови съоръжения. 

Продължават и строителните, и подготвителните дейности в останалата част на магистралата. В следващите три участъка от п. в. "Плевен“ до пресичането с път I-5 Русе – Велико Търново се извършват подготвителни дейности по почистване на терена и направа на временни пътища. За последните три участъка от АМ "Хемус“ – 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе – Велико Търново до пътен възел „Буховци“, продължават проучвателно-проектантските работи по изготвяне на технически проекти. Строителството на участъка от 16,32 км между пътните възли "Буховци“ и "Белокопитово“ на територията на областите Търговище и Шумен напредва и се очаква той да е готов в средата на 2021 г. Цялостното изграждане на АМ "Хемус“ до 2024 г. е основен приоритет на правителството. Бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация.

По-рано днес премиерът Борисов провери и напредъка на ремонта на тръбата в посока София на тунел „Витиня“ на АМ “Хемус”, който се очаква да приключи през втората половина на месец март. "Вече всичко е на асфалт, вентилатори, противопожарни системи, интернет има навсякъде по най-съвременните методи е строено“, отбеляза министър-председателят Борисов. Изпълнена е над 33 600 кв. м хидроизолация по цялата дължина на лявата тунелна тръба. Монтират се армировъчни мрежи - част от новата първична носеща облицовка с дебели 15 см. Същата се изпълнява чрез торкретиране на три пласта. Изградена е сложна дренажна система, която отвежда водите, задържани от хидроизолацията и предпазва новата първична носеща облицовка. Премиерът Борисов провери и ремонтираните мостове на автомагистрала „Хемус“, които също бяха изцяло реновирани.

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Не съм виждал, или чувал американският Президент да обикаля строежите, да се хвали и да реже лентички.....Този самсуняк нещо не е наред.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
nimfa1925 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 13908 | Одобрение: 3228
Ти също си свободен веднага да се махнеш от БЪЛГАРИЯ!
4444444
5
2
айки (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24196 | Одобрение: 7681
    а от тебе по прост премиер не е имала България....ти си срам и позор.......нагло говориш глупости....
5
2
Мракобес (преди 2 месеца)
Рейтинг: 18743 | Одобрение: 3648
Ако дойда и те изритам по задника , без да ме спрат тогава ще повярвам ,че сме свободни! По-заробени никога не сме били! Икономически, политически, здравно, социално, образователно. Имаме само фалшива свобода.
МУТРИ ВЪН!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама