Премиерът Борисов: Бюджетът лети надолу

26.03.2020 / 13:16 1

Снимка: фейсбук

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни още министър-председателят, пише dnes.bg.

Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
някой (преди 1 седмица)
Рейтинг: 11217 | Одобрение: 2662
И ти с него, макар да не зная къде по-надолу можеш да се сгромолясаш, но знае ли човек, от такива като теб може да се очаква всичко, но не и добро. Той преди 10-тина дни обяви, че още тогава бюджета е на дефицит от 3,5 милиарда лева, а какво остава в днешния ден, навярно е набъбнал двойно. Позор за българите и страната ни е това.
2
1
nimfa1925 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 3385 | Одобрение: 1205
Ти още нищо не си раздал и почна да ревеш.
4444444
2
3
4udovi6teto (преди 1 седмица)
Рейтинг: 23857 | Одобрение: 7297
А бе, да питам нещо - тоя, като се разгялдисва цял ден из България, дали го спират на КПП-тата да си попълва декларации къде отива и защо?Ухилен
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама