Премиерът Бойко Борисов заминава на посещение в Хашемитско кралство Йордания

13.10.2019 / 07:16 6

Аман. Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Хашемитско кралство Йордания по покана на крал Абдулла II бин ал-Хусейн, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус“. Целта на визитата на премиера в йорданската столица Аман е затвърждаването на традиционно приятелските отношения между България и Йордания, продължаването на позитивния политически диалог, както и укрепването на сътрудничеството в областта на културата и опазването на културното наследство, туризма, търговията и икономиката. Българският министър-председател ще проведе срещи с крал Абдулла II бин ал-Хусейн и с премиера Омар Раззаз, на които освен двустранни теми от взаимен интерес, ще бъдат обсъдени и актуални регионални и международни въпроси. Част от ръководената от българския министър-председател делегация в Аман са министърите на културата, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на туризма – Боил Банов, Росен Желязков и Николина Ангелкова. Визитата на Борисов в Йордания е продължение на диалога на високо равнище между София и Аман, активизирал се в предходната година – първо с посещението на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева в йорданската столица през декември м.г., последвано от визита на принцесата на Йордания Дана Фирас у нас по покана на министър Николина Ангелкова в края на септември тази година. Освен това за по-малко от половин година министър Екатерина Захариева се срещна неколкократно с йорданския си колега Айман Сафади, като двамата обсъдиха възможности за реализиране на потенциал в редица области – сигурност, отбрана, военна индустрия, борба с тероризма, трафик на хора, информационни технологии, образование, туризъм, земеделие, продоволствена сигурност и др.Агенция „Фокус“ припомня: Познанствата на българския министър-председател с краля на Йордания датират още от февруари 2005 г. Тогава като главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов се среща с краля на Йордания Абдулла II. Срещата е по време на тридневно работно посещение в Хашемитското кралство, където Борисов в качеството си на главен секретар на МВР се среща с представители на йорданските служби. Министър-председателят се среща с краля на Йордания и през юни 2018 г., когато е на посещение в албанската столица Тирана. Там премиерът Борисов участва в среща по Процеса „Акаба“ по въпросите на Балканите, както и в конференция, посветена на борбата с насилствения екстремизъм, заедно с премиера на Албания Еди Рама и краля на Йордания Абдулла II. Веселка ИВАНОВА
/FocusNews

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
11
Пешо от Виница (преди 1 месец)
Рейтинг: 37124 | Одобрение: 15689
Нека ходи..., нека видят ,че и ние сме дали нещо в световната съкровищница на интелектуалната мощ  .......Ей, селяни! Един е човекът,когото три Папи са галили по главичката с цел да му вкарат малко мозък. "Те" не успяха ,че вие ли с тъпите си коментарии......:errm:
14
22
Чичо (преди 1 месец)
Рейтинг: 17006 | Одобрение: 506
hahaha, май още си слагаш студени компреси на задника. Не ти ли мина, президентските избори бяха отдавна.Ухилен
15
17
hahaha (преди 1 месец)
Рейтинг: 1281 | Одобрение: 391
Не е като мунчо и рокличка дето президенството го направиха туристическа агенция за разходки по света и у нас. Да си показва роклите онова ц.игане дето се мисли за първа дама и мунчо дето се мисли за президент дето не се знае от колко жени около себе си е зависим! Най вече от жена си и кокошките около нея и като цяло от жените около себе си! Само разхожда жена си като меден месец по света но вече няколко години!
18
24
Чичо (преди 1 месец)
Рейтинг: 17006 | Одобрение: 506
Дебелогъзата тиква пак отива на разходкаУхилен
14
15
12321 (преди 1 месец)
Рейтинг: 7642 | Одобрение: 2937
И пак ще го помилват по главичката, и пак ще му забият един шут...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама