Премиерът Бойко Борисов заминава на посещение в Хашемитско кралство Йордания

13.10.2019 / 07:16 6

Аман. Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Хашемитско кралство Йордания по покана на крал Абдулла II бин ал-Хусейн, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус“. Целта на визитата на премиера в йорданската столица Аман е затвърждаването на традиционно приятелските отношения между България и Йордания, продължаването на позитивния политически диалог, както и укрепването на сътрудничеството в областта на културата и опазването на културното наследство, туризма, търговията и икономиката. Българският министър-председател ще проведе срещи с крал Абдулла II бин ал-Хусейн и с премиера Омар Раззаз, на които освен двустранни теми от взаимен интерес, ще бъдат обсъдени и актуални регионални и международни въпроси. Част от ръководената от българския министър-председател делегация в Аман са министърите на културата, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на туризма – Боил Банов, Росен Желязков и Николина Ангелкова. Визитата на Борисов в Йордания е продължение на диалога на високо равнище между София и Аман, активизирал се в предходната година – първо с посещението на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева в йорданската столица през декември м.г., последвано от визита на принцесата на Йордания Дана Фирас у нас по покана на министър Николина Ангелкова в края на септември тази година. Освен това за по-малко от половин година министър Екатерина Захариева се срещна неколкократно с йорданския си колега Айман Сафади, като двамата обсъдиха възможности за реализиране на потенциал в редица области – сигурност, отбрана, военна индустрия, борба с тероризма, трафик на хора, информационни технологии, образование, туризъм, земеделие, продоволствена сигурност и др.Агенция „Фокус“ припомня: Познанствата на българския министър-председател с краля на Йордания датират още от февруари 2005 г. Тогава като главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов се среща с краля на Йордания Абдулла II. Срещата е по време на тридневно работно посещение в Хашемитското кралство, където Борисов в качеството си на главен секретар на МВР се среща с представители на йорданските служби. Министър-председателят се среща с краля на Йордания и през юни 2018 г., когато е на посещение в албанската столица Тирана. Там премиерът Борисов участва в среща по Процеса „Акаба“ по въпросите на Балканите, както и в конференция, посветена на борбата с насилствения екстремизъм, заедно с премиера на Албания Еди Рама и краля на Йордания Абдулла II. Веселка ИВАНОВА
/FocusNewsСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
11
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 51070 | Одобрение: 19480
Нека ходи..., нека видят ,че и ние сме дали нещо в световната съкровищница на интелектуалната мощ  .......Ей, селяни! Един е човекът,когото три Папи са галили по главичката с цел да му вкарат малко мозък. "Те" не успяха ,че вие ли с тъпите си коментарии......:errm:
14
22
Чичо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 38440 | Одобрение: 5770
hahaha, май още си слагаш студени компреси на задника. Не ти ли мина, президентските избори бяха отдавна.Ухилен
18
24
Чичо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 38440 | Одобрение: 5770
Дебелогъзата тиква пак отива на разходкаУхилен
14
15
12321 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 11191 | Одобрение: 3701
И пак ще го помилват по главичката, и пак ще му забият един шут...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама