Приеха нов закон срещу пари от Русия в България

23.02.2024 / 12:43 3

Пиксабей

Междуведомствен съвет ще подбира чуждестранните инвестиции, приеха депутатите с промените на второ четене на Закона за насърчаване на инвестициите.

На наблюдение ще подлежат всички преки чуждестранни инвестиции от Русия и Република Беларус. Обхванат е широк кръг от инвестиции, при които се създават или поддържат трайни или преки връзки между инвеститорите от трети държави, предаде БНР.

Целта е българската икономика да бъде предпазена от инвестиции с корозивен капитал, които имат потенциала да навредят на националната сигурност или на обществения ред на страната, а в по-широк смисъл на сигурността на европейските и атлантическите партньори.

Създава се Междуведомствен съвет за скрининг на преките чуждестранни инвестиции, който ще бъде постоянно действащ орган, решиха народните представители.

В него ще влизат и представители на Държавна агенция "Национална сигурност" и на Агенция "Разузнаване".

Чуждестранни инвеститори, които искат да направят пряка чуждестранна инвестиция у нас, ще бъдат длъжни да подават заявление за издаване на разрешение.

На скрининг ще подлежат всички преки чуждестранни инвеститори, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. От "Има такъв народ" и "Възраждане" не подкрепиха промените.

Обектът на инвестициите, който ще бъде обект на регулация в законопроекта, са тези от енергетиката, транспорта, водите, здравеопазването, комуникациите, медиите, както и въздухоплаването и отбраната.БНРЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Серж (преди 1 месец)
Рейтинг: 161723 | Одобрение: 31823
А ти като си толкова освободен, цъфнал и вързал ли си?...:wassat:
1
4
петково (преди 1 месец)
Рейтинг: 9687 | Одобрение: -2658
Марио, ти ще си останеш навеки русороб и никой не може да те освободи.
4
2
Марио (преди 1 месец)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
Пак ще идват да ни освобождават! Просим си го.Ангелче

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама