Природозащитници: Община Варна мълчи за новозаградените места в Морската градина дори след официално запитване

27.10.2020 / 11:33 3

Снимка: ОЦОСУР

"Община Варна мълчи за новозаградените места в Морската градина дори след официално запитване по Закона за достъп до обществена информация". Това обявяват от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) на официалния си сайт.

"Обществен център за околна среда и устойчиво развитие получи сигнал за поставяне на колчета, мрежи и табели „Частен имот“ на терен с над 30 дървета до комплекс „Максим“ на 2 октомври. Направихме запитване до общинска дирекция „Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“ относно статута и плановете за устройство на поземления имот, както и на още три съседни", пишат още от там и добавят:

"Поискахме да ни бъде предоставена цялата налична информация за съществуващ или в процес на разработка ПУП-ПРЗ за въпросните имети и постъпили инвестиционни намерения за тях. Поинтересувахме се и от процедурата по изработването на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на целия Приморски парк. Въпреки че е налице надделяващ обществен интерес от разкриването и разгласяването на подобна информация, не получихме отговор от Община Варна в рамките на законоустановения 14-дневен срок.

На запитване по същата тема до Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) във Варна, ни отговориха, че „няма данни за процедирани инвестиционни предложения, планове и програми“ за въпросните имоти.

Самото заграждане на имота от новия собственик показва фактическо намерение за упражняване правото на собственост и за ползване на имота, комантира адвокат Александър Асенов. Според него липсата на процедирани инвестиционни предложения не означава, че такива липсват. Възможно е да става въпрос за проекти, които не са подадени все още или не изискват съгласуване с екоинспекцията.

Може да подкрепите борбата ни с институциите за по-зелена Морска градина, като направите дарение с основание #ПравенФонд. Благодарим предварително!"Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
nimfa1925 (преди 3 седмици)
Рейтинг: 8596 | Одобрение: 2256
Има едно негласно споразумение между Общината и .....НЯКОЙ СИ,че тя няма власт над морската градина.ТОЛКОЗ!
4444444
2
0
Нане (преди 4 седмици)
Рейтинг: 2879 | Одобрение: 604
Затвори трябва да се строят.
5
0
Пешо от Виница (преди 4 седмици)
Рейтинг: 61639 | Одобрение: 22349
"Община Варна мълчи за новозаградените места в Морската градина дори след официално запитване "-Защо ли е така? Ето ви и отговорът: Когато шумоленето на парите заглушава гласът на истината! Отколе е така, така е и сега .....А община Варна е като пещерата на Али Баба.Вътре са се сбрали баш тарторът и неговата шайка. А отвън са овцете за стригане-поне те така разсъждават! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама