Проф. Атанас Семов: Загубихме 1/3 от населението си през последните 30 години

10.11.2019 / 16:30 6

На 10-ти ноември един лош режим беше сменен с един разсипателен режим, каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ проф. Атанас Семов, преподавател по право на ЕС и член на Конституционния съд.

"Нашата демокрация от последните 30 години доведе до състояние, което загубихме 1/3 от населението си. Няма такъв феномен в друга държава, изминаваща прехода. Няма нужда от друга присъда, освен тази. Това е достатъчно доказателство. Имиграцията продължава, млади българи продължават да напускат страната, посочи гостът по повод 10-ти ноември.

По думите му има драматично негативни тенденции в развитието на България през последните 30 години. " Имаме поне 4-5 негативни тенденции - демографската катастрофа, редом с нея е застаряването на населението. В България един работещ издържа 1,6 неработещи. След 10 години това означава пълен разпад на социалната система. Образованието е в пълна катастрофа. Чудесно е, че с е повишиха заплатите на учителите. Странно е, че един начален учител получава повече от един университетски преподавател", каза още проф. Атанас Семов.

Проф. Семов каза, че 10-ти ноември само формално е донесъл демокрацията.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
10
уйчо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 16841 | Одобрение: 916
Абе оставете глупостите, гордите българи отиват на терминал 2 да мият кенефи, но колко жени раждат, колко по-интересно е да постваш къде си бил през уикенда(на пазар в ....)  и какви джуки си си направил.
21
3
Орман (преди 7 месеца)
Рейтинг: 7441 | Одобрение: 2946
10 НОЕМВРИ - ПРЕКРАСЕН ПРОЕКТ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ. ПЪРВО СЕ СЪСИПВА ПРОМИШЛЕНОСТТА, СЛЕД ТОВА ОБЩОНАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ /СПОРЕД  КОНСТИТУЦИЯТА НА НРБ /СТАНА СОБСТВЕНОСТ НА ШЕПА ХОРА, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НЕЯ СЕ "ПОДАРИ " НА ЗАПАДНИ БИЗНЕСМЕНИ, НА УЛИЦАТА СЕ ИЗРИТВАТ ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ,ПОКАНИ ЗА РАБОТА С ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ НАЗАПАД, ТЕ НАПУСКАТ  МЛАДИТЕ НЯМА КЪДЕ ДА РАБОТЯТ,  МЛАДИТЕ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ...... И ТУК ОСТАВАМЕ СТАРЦИ И ЦИГАНИ ОСНОВНО. /ПАРДОН ЕДИН НАРАЧЕ ЦИГАНИТЕ РОМИ/?!?!?/ БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВА. ХУБАВАТА ПРИРОДА ОСТАВА НА ДРУГИ.
35
39
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 134866 | Одобрение: 326
Много добър анализ, но с какво ще ни помогне....?  Всички го знаем, но знаят ли го там ГОРЕ и по специално Тиквата, че му посиняха джуките и гърдите от Бла, бла и бла....Интересно, как ГРОБ печели, след като разсипа Държавата....Толкова ли е тъп българинът, да гласува за своя ПАЛАЧ, или структурите на ДС са толкова силни, че ТЕ броят бюлетините и мръсниците печелят.....Въпрос с повишена трудност....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
25
4
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 50394 | Одобрение: 19274
Ааааа, още може ....още. Я "ква" демокрация е тук? Хеле ,има опашки на Терминал 2, ама .....тъпаци ора ,бре. Бягат от хубавия живот ...и що тъй?:errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама