Проф. Балтов: Пикът ще е около 10 април. Затваряйте всичко за 2 седмици

17.03.2021 / 08:07 3

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

390 души са настанени с коронавирус днес при нас, от които 10 деца. 40 души са интубирани и са на апаратна вентилация. Имаме 365 легла с кислород, но понякога няма свободни, на ден изписваме по 25-35 души. Това каза проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов" в "Здравей, България" по Нова Тв.

Лично аз мисля, че трябва да се затвори всичко временно, поне за две седмици детските градини, а учениците от първи до пети клас да прекратят обучение и да минат онлайн. И естествено, не може да затворим децата, а да оставим ресторантите и фитнесите да работят. Всички да сме солидарни и да разберем, че имаме две седмици от сериозни мерки, за да преодолеем сериозен пик, който ни чака. Пикът ще е около 10 април, тогава ще има най-много заразени. Ако продължи ваксинирането, до края на юни ще имаме някакви положителни резултати, допълни проф. Балтов.

Самият вирус се доизмени. От 46 постъпили в болницата ни през последните 24 часа, само двама нямаха английският вариант. Той вече трайно се е настанил в България, в София. Имаме 10 деца, заразени с него, те са с пневмония, всички се лекуват с антибиотици. Те се заразени вкъщи. Ще открием още 20 легла за деца. Британският вариант на вируса е по-заразен. Ако ние стоим с вас в една стая около 15 минути, няма как да ни пропусне. Дори да сме на разстояние, каза още проф. Асен Балтов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 152804 | Одобрение: 24044
не айки целата когато боико открадне изборите да затвори хората в къщи иначе пак ще излязат на жълтите павета.
1
1
някой (преди 3 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Теб и такива като теб трябва да затворят. Не е ли по-добре даже и да не се ходи на избори, всъщност да, ако тиквата и подлогите му (като теб) си хванат пътя сами.
3
3
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
    целта е да се саботират изборите....да не могат хората спокойно да гласуват.....измекяри , престъпници гадни....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама