Проф. Христо Смоленов публикува математически доказателства за връзката на Варненското злато и Египетските пирамиди

09.12.2022 / 12:25 3

кадри YouTube/The Black Sea Atlantis - Черноморската Атлантида, Live.Varna.bg

По традиция проф. Христо Смоленов дава началото на учебната година в ВВМУ „Никола Вапцаров“. За почетния професор на българската морска академия това е повод да разкрие повече за новата си книга – „Космическите корени на първата цивилизация“, която е поредното впускане в дълбините на времето и в тайните на културата Варна, позната в цял свят чрез най-старото злато на света от Варненския некропол.  

Книгите на проф. Христо Смоленов, в които той извежда тезата, че културата Варна е първата цивилизация на света, преживяла Потопа и намерила продължение в Месопотамия и в Египет, са основа за три филма на „National Geographic“ и на по един „Discovery Channel“ , „ Viasat History“ и южнокорейската образователна телевизия. Новото му двуезично издание  „Космическите корени на първата цивилизация“ представя математически доказателства, че пропорциите, които са използвани при изработката на предметите от Варненското златно съкровище са същите, които по-късно използват шумерите и са в основата на построяването на египетските пирамиди. До тези изводи се стига чрез измерване на предметите от некропола с възможно най-точна техника. Точно прецизните данни разкриват, че свещената египетска мярка „царски лакът“ всъщност е установена 2000 години по-рано на брега на Черно море.

„Това не са били просто хора, които търгуват със сол“, заявява проф. Смоленов, който си поставя за цел да разсее някои от теориите и твърденията за варненското злато. Той е противник на становището, че варненския некропол представя култура в упадък и я сравнява с уж научното твърдение от социализма, че културата Варна е изчезнала, защото трупала злато, а не инвестирала в прехраната си.  

За проф. Смоленов предметите от варненския некропол говорят за кулминация на знанието и в никакъв случай не са „украшения“. Напротив, това е колекция от артефакти, която трябва да се разглежда като система за предаване на кода, до който е стигнала най-ранната цивилизация в Европа, а може би и в света. Пропорциите, съотнасянето на отделните златни и други предмети едни към други, води до разчитането на този код. Откъде обаче древните обитатели на бреговете край днешна Варна са достигнали до това знание?

Отговорът не е в „зелените човечета“, както често са описвани извънземните, категоричен е проф. Смоленов. „Схващането, че древните хора са били прости и примитивни, е наивно и е плод на комплексите на съвременната цивилизация“, заявява той. За него един от най-важните въпроси е как се е предавало знанието за планетарните и в крайна сметка космически пропорции, които се откриват във Варненското съкровище през хилядолетията, за да преминат в другите култури. Един от отговорите дава генетиката, която все повече разкрива тайната на това кои са били хората, оставили след себе си най-старото злато.

„Като професор по логика, знам прекрасно, кое е доказателство и кое не е. Не може да се докаже липсата на нещо“, тези думи отправя проф. Христо Смоленов към скептиците, които твърдят, че за теорията му няма доказателства. Той смята, че за съжаление официалните научни среди и обществото като цяло у нас е обхванато от прекалено скромничене и дори чуждопоклонничество, когато се дават оценки на културата Варна. Проф. Сломеленов е убеден обаче, че с времето нови археологически находки ще потвърдят, че това е най-ранната цивилизация, достигнала до знанието за космическите пропорции и успяла да ги предаде под формата на код на по-късните култури, оставили най-значителните паметници на древността в цял свят.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128983 | Одобрение: -1607
Нищо не е изплискал.Само събира кинти.Да не мислиш че се бръкнал и стотинка да издаде книжле,изрекетирал е някого...
2
2
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13184 | Одобрение: -1376
Този като го гледам е абсолютно копие на онази откачалка от Хистори Ченъл, с прическа избухнал бойлер Джорджио Цукалос. И този е изплискал легена....
2
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128983 | Одобрение: -1607
Честито! Днес е денят на папагала! Първо Биков сега и тоя,все жалки агенти на ДС..... Да го светна посеркото че Варненското злато е мнООООООго по-старо от египетските пирамиди. Няма ли срам!?Историк ли е или археолог? Чувал ли е за Мишо Лазаров,ходил ли е на поне една лекция ??? Позор за хуманоидите е руския агент. Пфу!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама