Проф. Маринов: Не може Зеленски да държи сметка на президента на България как да защитава страната си

07.07.2023 / 10:52 8

Редактор: Недко Петров

Колаж Нова нюз

Бившият председател на Стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов направи интересен коментар за срещата между Румен Радев и Володимир Зеленски.

"Има различни мнения за тази среща. Сигурно има хора, които критикуват и хора, които одобряват позицията на президента Радев. Между другото тази позиция не е нова, той просто потвърди това, което винаги е говорил и е правил за България извън България. Според мен тази среща беше странна. Тя беше организирана по един странен  начин, защото три дни преди срещата не се знаеше, че ще има такава. Президентът Радев е разбрал четири дни, преди да му съобщят, че трябва да се срещне със Зеленски. При това без никакво съгласуване на позициите, никакво изясняване какви теми ще бъдат обсъждани и така нататък. Но няма такъв случай премиер да кани държавен глава и затова очаквам реакция от президентството", каза проф. Маринов в "Твоят ден" по Нова нюз.

"Протоколът е грубо нарушен. Не съм запознат, вероятно и нашите зрители в България, когато министър-председателя урежда посещение на държавен глава и разпорежда на българския държавен глава дали да се види, как да се види и кога да се види с него. Денков каза, че се е обадил в събота на президента, да му каже, че Зеленски ще идва и е добре да се срещне с него. Протоколът обаче не е най-важното тука, институциите ще си изясняват отношенията, а Зеленски изигра своя репертоар. Той навсякъде, където ходи по света, прави едно и също нещо. Той защитава интересите на страната си и своите интереси, както смята, че трябва да го прави. Зеленски обаче не може да държи сметка на дърлжавния ни глава как ще защитава своята страна и българската нация. Иначе правителството направи завой за ангажирането на България в тази война", добави проф. Александър Маринов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 330178 | Одобрение: 51808
Нане, това каза един от коментаторите в САЩ по повод случката.....Каза, че Зеления се е държал невъзпитано и недипломатично, докато Президентът е проявил разум и търпение.....Учудваше се, че Радев не е изритал Зеления от залата......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
KRISTINCHO (преди 8 месеца)
Рейтинг: 40888 | Одобрение: -397
Зеленски не държал сметка на Радев за защитата на родината ни, а напротив: 1. ЗАСЕЧЕ го, като му каза: "Че това между Русия и Украйна не е КОНФЛИКТ, а война". 2.  Никой не разбра какво искаше да каже Радев с репликата " ВОЙНАТА НЕ СЕ РЕШАВА С ВОЕННИ СРЕДСТВА".
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
2
0
Нане (преди 8 месеца)
Рейтинг: 29545 | Одобрение: 5160
Президента трябваше да го напъди наглия наркоманчан . Що не отиде при Орбан да говори така
5
2
Серж (преди 8 месеца)
Рейтинг: 150678 | Одобрение: 29268
Радев се държа с достойнство! Говори мъдро, коректно и отговорно! Това беше образец на държавническо държане и поведение! А тези, които им избива пяна от злоба на устите - МОЛЯ! Да отидат в украинското консулство, да подадат декларации за смяна на гражданството и да заминават в Украйна, да добруват под сянката на наркомана - президент на тази страна!
1
6
Вин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 4717 | Одобрение: -638
Днес ще изпълзят всички руско-болшевишки гниди, за да омаловажават излагацията на Резидента на Кремъл у нас! Той няма "собственост" върху страната, че да решава как да я защитава, още повече, че по Конституция не определя външната политика! Най- добре да беше "скъсал менискус", или да се командирова в Москва, че целият свят видя тъпотията му!
5
4
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 330178 | Одобрение: 51808
Може, може Зеления дуп да държи сметка на Президента.....След като си въобразява, че държи Мойсей за шлифера, докато му стиска жезъла
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
7
1234567 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
Радев добре защитава Родината си Русия! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама