Проф. Милко Палангурски: Крайно време е костите на Фердинанд I да намерят покой в родината, до тези на Калоян

22.09.2020 / 08:09 2

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Преподавателят във Великотърновския университет проф. Милко Палангурски даде интересно мнение от Велико Търново за днешния празник. "На 22 септември България пораства, тя получава своето свидетелство за зрялост", каза той пред БТВ.

"Винаги съм казвал, че има още един акт, който трябва да приключи. В крайна сметка главният инициатор и двигател на този акт стои още непогребан, макар и в чужбина, и е крайно внреме костите на българския владетел Фердинанд I Български да намерят покой в родината, каквото е и неговото желание. И да бъде погребан, може би, в тази църква във Велико Търново, където са костите на Калоян, за да можем да поставим началото на Пантеона на българските владетели", заяви професорът.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Наблюдател (преди 4 седмици)
Рейтинг: 17984 | Одобрение: -16
Професоре, .....  уважение към титлата ти, ....... но това е кощунство, до гроба на Калоян!!!!!!!:dizzy: Нерде Ямбол, нерде Стамбул.:dizzy: Дребно дворянче с комплекс за малоценност, който ни докара до национална катастрофа и разпокъса Родината ми. Гняв Цар Борис III  да, но Фердинанд ....... НЕ!
2
0
4udovi6teto (преди 4 седмици)
Рейтинг: 35964 | Одобрение: 9389
Костите на този Фердинанд Максимилиан Карл Леополд Мария Заксен унд Кобург унд Гота, който вкара България в поредица от национални катастрофи, нямат място в земята на Майка България.Гняв
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама