Проф. Николай Радулов: Има много корумпирани служители на границата

02.09.2022 / 08:06 3

Кадър Нова Тв

Наш професор направи коментар за мигрантите на границата и служителите на Гранична полиция.

"Концетрирахме се в случая с бургаските полицаи, но убийството е факт. Всички тези хора са с неустановена самоличност. Всичко по разследването на случая в България вече е направено. В средите на Гранична полиция много добре се знае кой какво върши. Там няма тайни и много лесно може да се разбере всичко. Не е моя работа аз да знам конкретиката и да я подсказвам на министъра. Каналите не само работят, а работят по-активно".

Това каза проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, пише novini.bg.

"Трафикират си всичко.Имаше по едно време афганистанци с ранички, в които имаше много наркотици, плаща се много добре в Гранична полиция, аз знам за хора, които даже си плащат, за да бъдат назначени там", добави още той..

"Техниката работи, тя подава сигнали и се фиксира всичко. Що се отнася до пътищата на границата, те наистина са в лошо състояние. Направени са лошо, от тях знаете, че винаги някой краде", смята Радулов.

"Още миналата година предсказвах, че ще има голяма вълна от мигранти, оттам натиск има, но при тези, които пазят границата  има корупция, иначе няма как всички тези мигранти да влизат', заяви той.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 72762 | Одобрение: 11802
Малко Търново!... Елхово беше след нас на запад...Усмивка Иначе всичко написано е абсолютната истина! Мога само да допълня, че когато докараха жандармЪта на летищата, след време ги преназначиха в ГП. И сега изпращат тях по границата...Онези от гишетата ги къткат защото са "квалифицирани кадри"....:devil:
2
0
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 88922 | Одобрение: 29082
Личният състав на ниско ниво гледа какви ги вършат началниците в средните звена и си правят сметката. Има много честни граничари,но ако не влязат в схемата ,ги гонят или ги принуждават сами да напуснат. "В началото бе подборът на кадрите." Още са живи и са на ръководни постове онези ,които бяха слугите и машите на началниците ."Той" ,дебел като мен, не знае български,камо ли английски, или пък е близък на някой ръководящ кадър от ДПС,но е начело в класирането. И такива съм ги виждал в процеса на кандидатстване.....А най-много са от "пумите" от регион Смолян  и Кърджали. Те са пък мазни в началото ,но само докато станат началници. И тогава ,елате ги вижте!!!! Същата работа е и в Жандармерията. Там е още по-зле! Един офицер,само и само да стане началник се ожени за туркиня. Факт! А в местните ОДП и РПУ е пълно с "пуми",които влачат след себе си всичкото рода от баирчинките. В едно ОДП/ да не казвам къде/ местният тиловак -Ясен/ какво звучно "българско" име../си имаше тарифа за прием на себеподобни "пуми"-10 000 левчуги. Уж го хвана Вътрешна сигурност,но после я замотаха работата и  тиловака  стана баш началник. Факт! А идват и избори в тези региони. А началниците са турци или са "пуми". И вие чакайте честност ...как да стане?! А по отношение на службата в ГП ,там пък е пълен хаос. Неподготвени  , незнаещи и неможещи. Изпращат в командировка полицаи от летищата. Той граница не е виждал,а те искат от него да бъде в ГН"Патрул" или "Часови на участък". Грабнат го в 07часа от плаца на РГС-например  в Елхово. Качат го на Зил-а и дай газ за Голям Дервент. От три до 4 часа лашкане/ тези часове не влизат в изчисляване на наряда,който се заплаща/. Пътищата са разбити одма! Стават и обръщания на камионите. Стоварват го като морски десант и му казват:"Обикаляш от тук до там!". Най-важното е да знае къде е България и къде е Турция. Обикаля покрай бутафорната ограда ,завали , а той няма къде да се подслони. Ако си направи колибка -добре. Ако си носи найлон да се покрие-още по-добре. А по отношение на случаите ,когато забележи тумбата скачащи мигранти-там пък е пълно шоу, ако не избяга предварително в обратна посока. Айде да спирам,че ми стана гадно да казвам истината! Серж ,ти поне знаеш за какво иде реч в Елховския граничен сектор-по рано граничен отряд.
1
0
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 63809 | Одобрение: -1221
Има много корумпирани, навсякъде са от ГЕРБ. Ами Гешев кога ?
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама