Прокуратурата обяви: ДАНС погна "Уникредит Булбанк". Не са уведомили за тегленията в брой от сметките на Васил Божков

22.06.2020 / 13:02 7

По повод множество запитвания от медии и тиражирането на невярна информация, Специализирана прокуратура заявява, че продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ № 43 в гр. София по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлечен към наказателна отговорност за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинения.

Предоставиха и снимки от помещенията на ул. "Московска" 43 в столицата, които до момента не са публикувани.

Ето какво пишат от прокуратурата:

"До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000. Напомняме, че обвиняемият В. Божков е регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция едва от 212 артефакта.

Органите на досъдебното производство събират и проверяват, както доказателства, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Всички събрани доказателства подлежат на внимателна проверка, независимо дали същите са посочени под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин. Лична преценка на всеки обвиняем или подсъдим е да прецени по какъв начин да реализира своята защита в хода на досъдебното и съдебното производство.

В тази връзка по настоящото досъдебно производство в качеството на свидетели са разпитани Менда Стоянова – народен представител, председател на Комисията по бюджет и финанси, Владислав Горанов – министър на финансите (два пъти), както и Бойко Борисов – министър-председател.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Държавна агенция „Национална сигурност“ е възложена проверка, която до момента е установила, че „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно ЗМИП.

В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвиняемия В. Божков, в последствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата.

С оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното производство продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването. По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз."

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 104162 | Одобрение: 19427
имам лощо чуство. боико се опитва да ни удари в джоба. помните какво беше след ктб колко хора си взеха парите. иколко хора ще си загубят спестяванията ско фалират още една голяма банка. гарантирам че нито един гербер няма да пострада. техните пари са в офшорки.
5
0
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 225161 | Одобрение: 20636
Чудесен и точен коментар Пешо......ГЕРБ упорито налагат следващия етап от развитието на толерантността - да забранят на умните да мислят, за да не накърняват правата на тъпите......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
проблемът с каскетурата е като в другите чиновнически организации в България като . по-добре е нищо да не правят, отколкото да правят глупости и да се бъркат в неща, които не разбират. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
6
0
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 87246 | Одобрение: 28611
И тримата прежде коментиращи са прави по своему! Ако вникнем в мотивите,то там ще видим и ще разберем ,че присъстваме на разчистване на лични сметки между бандити. Разликата е ,че ако по-рано си решаваха споровете с гърмежи по улиците, то сега единият бандит е впрегнал цялата държавна власт в своя угода в решаване на спора : "Ти на мен ще ми даваш над 50 % от своя бандитски бизнес, а не по-малко!" В това е разликата!!! И този цирк се прави пред очите ни,разчитайки , че масовите медии,които също са купени от единия бандит ,ще ни облъчат с грешната информация, с която ще си направим и погрешните изводи. Да, ама не! Има и умни хора, които не само виждат, не само чуват,но и мислят.....
3
1
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 104162 | Одобрение: 19427
тука нещо намирисва.
4
0
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
докато не съборят всичко няма да се спрат 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама