Прокурори и следователи от Варна зоват: Не политизирайте избора на главен прокурор

22.11.2019 / 16:34 3

Снимка Булфото

Прокурорите от Окръжната прокуратура във Варна и на следователите от Окръжния следствен отдел излязоха с официално становище относно избора на Иван Гешев за главен прокурор на страната. Вижте текста без редакторска намеса: 

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАДЕВ УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ТОЧКОВА,

Прокурорите и следователите от Окръжна прокуратура- Варна, изразяваме нашето принципно становище във връзка с проведения избор на главен прокурор на Република България. Смятаме, че изборът протече по разписани в закона правила, при открита и прозрачна процедура.

Изразяваме нашето становище, че този избор не следва да бъде политизиран, защото този подход е неконструктивен и е в противоречие с Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, а водещи трябва да бъдат професионалните и юридическите критерии за избор на главен прокурор.

Изразяваме и подкрепа към членовете на Прокурорската колегия при Висшия съдебен съвет, защото те ясно мотивираха своите позиции, отстоявайки интересите на прокурорите, следователите и служителите в Прокуратурата на Република България.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Sand (преди 10 месеца)
Рейтинг: 14106 | Одобрение: 4941
ЧаКай работа от такива боклуци ,от умрял писмо ,хахахах!Всичко свърза но с комунистическите свине в гробищата там е местото им.
3
1
някой (преди 10 месеца)
Рейтинг: 20236 | Одобрение: 4696
Зависимите следователи и прокурори, как да не зоват, въпреки, че избора не се политизира, а се демократизира. Изборът се чисти от подлоги и зависими кандидати, доказали обвързаността си с пропити от корупция лица, с такива престъпващи законите и правилата.
5
1
Варна (преди 10 месеца)
Рейтинг: 78334 | Одобрение: 37299
Какво право на мнение да имат прокурори и следователи във Варна като за всички е видно, че Варна е може би най-затъналия в корупция град в България. Буквално подарен на статуквото и мутрите без никаква битка. С най-заспало крепостно население. С 37 милиона лева километър за бул. Левски и 12 хиляди лева на квадрат за Дупката. Също както и с най-хранените с огризки журналисти, които не дават косъм да падне от главицата на келнера ни кмет. Жалка картинка. 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама