Проверката на къщи за гости обхваща и държавните органи, работили по програми от ЕС

03.05.2019 / 11:58 11

Проверката на къщите за гости обхваща и работата на държавните органи по програмите, финансирани от Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата по повод думите на министър Румен Порожанов,че са „разпоредени 100-процентови проверки на къщите за гости“, пише Епицентър .


На 23 април 2019 г. по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, на Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР са възложени проверки на всички проекти по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 г. – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости. Проверка е разпоредена и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите.

„Проверките се извършват в рамките на правомощията на прокуратурата, възложени са на органите на МВР и не се осъществяват съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите, нито с Държавен фонд „Земеделие“. Предметът на проверките обхваща и работата на тези държавни органи по програмите, финансирани от Европейския съюз“, съобщават още от прокуратурата.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
4
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
Цацаров, на нас ни се повръща. А на теб и на Борисов?!
9
3
Работник (преди 5 години)
Рейтинг: 1564 | Одобрение: 899
Наближава краят на мандата на Цацаров и той започна да имитира дейност. И да не се чудим, защо са ниски заплатите, защо са мизерни пенсиите, защо е разбито здравеопазването, защо е разградено образованието, защо няма пари за култура. Защото герберастите крадат всичко и от всички ни. България: най нисък стандарт в Европа и най много кражби. Десет години герберско крадливо управление. Десет пропилени за България години.
12
3
Cтамат (преди 5 години)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
Натискът от Европа към Цацаров и крадливото управление на Борисов е огромен, защото, след като обраха българския народ, посегнаха и на парите на европейските данъкоплатци. Но така са се омацали взаимно, Цацаров, Борисов, Цветанов и цялата герберастка глутница, че в най скоро време ще започнат да се самоизяждат.
7
4
Bg-Аплодисменти (преди 5 години)
Рейтинг: 937 | Одобрение: 537
Герберастки кражби и далавери, и след кражбите и далаверите, нови кражби и далавери. Всеки ден. Неуморно и без прекъсване. Егати министрите, егати зам министрите, егати министър-председателя.
15
2
Oкраден роб (преди 5 години)
Рейтинг: 537 | Одобрение: 387
Цацаров, Цацаров, срещу крадените къщи за гости, мезонетите и тризонетите на герберастката крадлива шайка на Борисов, стоят хиляди заключени панелни апартаменти и къщи, на прокудените от България млади хора. Ако имахме истинска прокуратура, това нямаше да се случи. Отврат.
14
2
Пешо от Виница (преди 5 години)
Рейтинг: 95450 | Одобрение: 30765
Всички по веригата са се облажили от схемата"Европейски пари".  толкова ясно , колкото ,че кмета неговата свита са честни и са работили в ползу роду.Ангелче

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама