Пускат Зелената зона във Варна напролет

30.11.2022 / 10:13 4

Кадър община Варна

Зелената зона за паркиране във Варна се очаква да заработи напролет. Това каза за Moreto.net шефът на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.

Проектът е към финалната си фаза, предстои одобрението му от съответните органи, след което ще започнат същинските дейности по реализирането му. Първо ще бъде извършен ремонт и рехабилитация на 120 хил. кв. м. Улична мрежа. Ще бъдат положени хоризонтална маркировка, пътни знаци и информационни табели.

Най-вероятно зоната ще бъде въведена поетапно, както разширението на Синя зона, каза Иванов.

По план Зелената зона трябваше да стартира през ноември, но се стигна до отлагане на този срок. Една от причините за забавянето е късното приемане на общинския и съответно републиканския бюджет. Средствата за реализирането на проекта на този етап са осигурени.

Зоната ще бъде на територията на „Одесос“ и „Приморски“ и ще включва 7 подзони. Всички те ще са между Синя зона и бул. „Левски“ (без „Максуда“). Ще има 10 500 места за паркиране. 500 са предвидените места за хора с увреждания.

Цената за 1 час престой ще бъде 1 лев. Живеещите в обхвата на зоната ще плащат по 5 лв. месечно за първи автомобил и 10 лева за втори.

Зоната за паркиране ще разполага с два типа паркоместа - за общо ползване и запазени. Паркоместата за общо ползване ще бъдат предназначени за жители, фирми и гости на града. Запазените паркоместа ще бъдат отдавани под наем на компании и техният брой ще бъде ограничен. Определени паркоместа ще бъдат маркирани за специални потребители, като полиция, община, хора с увреждания.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
Пиша на кирилица (преди 6 месеца)
Рейтинг: 4056 | Одобрение: 451
Иван, нищо не разбираш моето момче. Причината живущите да не паркират платено от другата страна на генерал Колев е само една. Трябва да живееш в зоната. Е както виждаш входовете на блока са на другата улица. Ползването на услугата става с документи, и „Общински паркинги и синя зона“ файда нямат от 60 лв. на година след като могат да вземат повече. Няма къде да се паркира и на Желязкова защото 30% са на фирми, 10% за инвалиди. До сега инвалид да слезе от кола не съм виждал.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
3
1
Иван (преди 6 месеца)
Рейтинг: 3066 | Одобрение: 806
Да Става по-скоро, че не е нормално това. Идват с две коли, паркират едната,отиват на работа с другата и едната кола стои цял ден пред блока ти ,а ти се чудиш къде да паркираш. Другите пък толкова са стиснати, че вместо да платят 60лв на година и да си паркират пред тях в синята зона, всяка божа вечер паркират от другата страна на генерал Колев (където не е синя зона). Въртят 10 мминути да намерят място и вървъят 5-10 минути за да се приберат. Няма такова племе!!
3
3
Дедо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 14138 | Одобрение: 5203
Подкрепям! Колкото по-малко коли от TX, CC, РР и Н паркират в центъра( + широк център), толкоз по-добре за варненци... Пък и крайно време е парвенютата от варненските квартали Харлем и Бруклин( Владиславово и Кайсиева градина) да се откажат от навика да пият кафе в центъра на Варна паркирали старите си бараки до масите на кафенето... Видите ли - голЕма работа сме...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама