Путин написа писмо до Радев

01.12.2021 / 12:20 18

снимка Булфото

Президенти от цял свят поздравяват Румен Радев с победата на изборите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският държавен глава получи поздравления от президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, президента на Руската федерация Владимир Путин, президента на Република Полша Анджей Дуда, австрийския федерален президент Александър Ван дер Белен, президента на Италианската република Серджо Матарела, президента на Унгария Янош Адер, президента на Република Гърция Катерина Сакеларопулу, президента на Република Кипър Никос Анастасиадис, президента на Португалия Марселу Рибелу ди Соза, президента на Словашката република Зузана Чапутова, президента на Румъния Клаус Йоханис, президента на Хърватия Зоран Миланович.

Поздравителни писма изпратиха последователно кралят на Хашемитското кралство Йордания Абдула II бин ал-Хусейн, емирът на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, кралят на Кралство Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз ал Сауд и престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, султанът на Султаната Оман Хайтам бин Тарик Ал-Саид.

Поздравления бяха получени също така от президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, президента на Република Азербайджан Илхам Алиев, президента на Социалистическа Република Виетнам Нгуен Суан Фук, президента на Република Сърбия Александар Вучич, президента на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, президента на Република Йемен Абд Рабу Мансур Хади, президента на Палестина Махмуд Абас, както и от много други държавни глави, правителствени ръководители и представители на международни организации, които изпратиха писма до българския държавен глава или поздравиха президента Румен Радев в телефонни разговори.

В поздравителния си адрес президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към държавния глава и българския народ. "Големите предизвикателства, пред които е изправена Европа, изискват единен и устойчив Европейски съюз. Европа се нуждае от силна и дееспособна България", посочва в писмото си германският държавен глава и изразява надежда за последващо развитие на доброто сътрудничество между двете страни в Европейския съюз, в НАТО и в отношенията със съседните държави от Западните Балкани.

В писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин посочва, че убедителната победа на изборите свидетелства за доверието към Румен Радев от страна на българските граждани. Руският президент изразява надежда, че с работата си българският държавен глава и занапред ще допринася за развитието на конструктивните руско-български взаимоотношения.

"Много високо ценя личното ни сътрудничество, както и взаимното разбиране по отношение на въпроси, важни за нашата част от Европа. Също така знам, че сте искрен и лоялен приятел на Полша", подчертава президентът на Република Полша Анджей Дуда в поздравителния си адрес до Румен Радев. Анджей Дуда изразява пожелания за благополучие на българския народ и надежда за все така близко сътрудничество, приятелство и взаимно уважение между двете страни.

"Вашето преизбиране ме изпълва с увереност, че отличните взаимоотношения между Австрия и България ще се задълбочават и в бъдеще. Много се радвам, че ще продължим да работим съвместно за тяхното поддържане и разширяване", заявява федералният президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен.

Кралят на Хашемитското кралство Йордания Абдула II бин ал-Хусейн изпраща своите сърдечни поздравления по повод преизбирането на Румен Радев за президент, което, по думите му, затвърждава доверието на хората в него и институцията, която представлява. "Очаквам с нетърпение да продължим да работим за развитието на двустранното сътрудничество между Йордания и България, за да служим на общите интереси на нашите страни и народи", заявява още крал Абдула II.

В поздравителния си адрес емирът на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани пожелава благополучие на държавния глава и на целия български народ. Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани изразява надежда, че приятелските отношения между двете страни ще продължат да се развиват и засилват.

Президентът на Италианската република Серджо Матарела изразява надежда в писмото си до българския президент за още по-силно укрепване на двустранните отношения между България и Италия чрез увеличаване на интензитета на политическия диалог и на сътрудничеството в икономическо и културно отношение. "Нашите две страни са призвани да работят заедно за развитието на Европейския съюз и НАТО в дух на споделени ценности и подкрепа", посочва още Серджо Матарела.

"Използвам тази добра възможност да потвърдя, че дълбоко ценя сърдечните двустранни отношения, които свързват нашите две приятелски държави, и да изразя благодарност към Вашата работа за укрепването на богатия спектър от контакти помежду ни", пише до българския държавен глава унгарският президент Янош Адер.

В писмото си до държавния глава Румен Радев президентът Стево Пендаровски уверява, че Република Северна Македония, споделяйки визията за стабилен и проспериращ регион в рамките на обединена Европа, е твърдо решена да развива и насърчава добросъседските отношения и да задълбочава и засилва сътрудничеството между двете страни. "Искам да изразя дълбокото си убеждение, че нашите съседни страни и народи имат много повече общи неща, отколкото неща, които ни разделят", заявява Стево Пендаровски.

Президентът на Румъния Клаус Йоханис поздравява президента Румен Радев и българския народ и изразява надежда, че България и Румъния ще продължат да работят в тясно сътрудничество за развитието на двустранните връзки и за поддържането на сигурността и стабилността в Европейския съюз и региона.

"Вярвам, че ще продължим да обединяваме усилията си за разширяване на приятелските отношения, сътрудничеството и стратегическо партньорство между нашите страни", посочва в поздравлението си президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 61913 | Одобрение: -28422
ти си сакат в ръцете не 100, а 200 години няма да стигнат. Какво си правил с ръцете си освен чикии и тъпи коментари в нета? Напиши какво толкова си ремонтирал след герб? На фона на всичко ремонтирано и подновено е малък процент. Дори ремонта на Тракия беше в участъка строен от Станишев, ама както и да е... Първото ми дете беше в частна градина, защото преди градините бяха в окаяно състояние, но сега повечето са като нови и са много по добре направени от частните и за това 2то ми дете ще е в държавна градина.
1
2
:) (преди 2 години)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Туй което герберите са "построли", още 100 години не моем да ремонтираме, ПраКрадльо... 
0
5
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 61913 | Одобрение: -28422
Бойко рашков още няма доказателства за това, но ти имаш. Колкото и да са крали на фона на направеното не си личи, преди кога някой е правил нещо? Дай ми пример какво има направено преди да се появи Бойко, в който и да е град в България?
1
1
Cтамат (преди 2 години)
Рейтинг: 9957 | Одобрение: 3152
Пра...., а Тиквата и крадливите му гербави калинки си пълнят спалните и чекмеджетата с пари откраднати от европейските данъкоплатци. Видимо е откраднатото. Няма едно нещо да е направено, като хората от гербавите крадци.
0
6
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 61913 | Одобрение: -28422
бсп имаше спрени еврофондове за кражби и корупция, ама ти къде ще го помниш това преди повече от 10г. По времето на бсп и дпс нищо никъде не се правеше, само се лапаха пари, при герб направеното всеки го е видял дори и слепец... къде си тръгнал да мериш шампион с партия която дори не е в челната тройка УхиленУхиленУхилен
2
2
:) (преди 2 години)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Хаха,  гербер ти обяснява как бесепари крали от обществени поръчки. Разбираш ги  ти нещата, вие герП добре умеете да освоявате еврофондове, поръчки, заеми - всичко, що е кинта. Кой знае колко си окрал и ти... ама .. айде дано и тебе да те посетят нап/гдбоп и всякакви бухалки.. да видиш убаво ли е крадеш ... пра-чо 
0
6
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 61913 | Одобрение: -28422
а на мен са ми смешни тъпи бесепари като теб, чакащи на обществени поръчки само да крадат. Колко пъти трябва да те питам, къде и как си правил обществени поръчки, да видим какво качество си направил и за колко пари?
1
2
142006 (преди 2 години)
Рейтинг: 6856 | Одобрение: -124
ДАЛИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ СУЛУ ИЛИ ПУЛУ ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ПИСМА ЩЕ ИМА КОЛКОТО ИСКАШ
3
1
Мракобес (преди 2 години)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Много ме радва,че такива като уест и бай дън + други герберасти  и т.н. не харесват Радев! Това само доказва още повече качествата на Радев! Браво! Това е най-добрият ни Президент до сега и най- достойния! Има сърце и душа за България! Много ясно драги уест ,че ще мразиш - те такива като тебе друго не могат : ))))) ти и ония няколко плювачи по-долу всичко де е различен модел от гербаджийска простотия не могат да го понесат. Така че - ясни сте на всички. Може да си миете краката и да си лягате и да сънувате мокри сънища с тиквата ви борисов! Айде, със здраве!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
0
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Етикета в политиката го повелява За това си има даже  специални хора които се грижат за това Не се зацикляйте
Истината преди всичко
6
1
Cтамат (преди 2 години)
Рейтинг: 9957 | Одобрение: 3152
Като се сетя за смешното послушно човече Плевнелиев, ме обзема срам че е бил президент на страната ни. 
0
9
West (преди 2 години)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
До сега президенти не съм мразил, но този го ненавиждам. Много ми е противен и долен. Развали си семейството! Детето си с което се гордее толкова много( само не знам с какво) ще живее без баща, който разваля семейства и който е измекяр по рождение. Този е най-големия боклук-президент от всички! Това да се радвате на такива рутинни неща, като получените поздравления, говори колко сте ограничени! Само глупаци могат да го харесват този мухлюзин и заради такива глупаци взехме да потъваме с 200! 
6
2
Cтамат (преди 2 години)
Рейтинг: 9957 | Одобрение: 3152
Румен Радев е най-достойният ни президент, който сме имали. За разлика от умствено ограничената Тиква, Радев е умен и възпитан.
1
1
село варна (преди 2 години)
Рейтинг: 16456 | Одобрение: -934
Както се очакваше само от Ердоган няма.
1
7
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 88611 | Одобрение: 181
Барбадос не виждам в списъка, много съм притеснен.
1
11
Rakita (преди 2 години)
Рейтинг: 935 | Одобрение: -790
Голям праз!
докога
6
5
stefanhstefan (преди 2 години)
Рейтинг: 3460 | Одобрение: 580
Гърбисти, браво! Чак се кефя от злобата. Убиха ви от бой на изборите, .баха ви  без мазило и хубавите моменти предстоят. Много ми е драго, да чета как врещите. Голяям кеф! Можете още...искрено се забавлявам. Та какво казвате....?
4
10
Бай Дън (преди 2 години)
Рейтинг: 798 | Одобрение: -932
И Йоло Денев с откачения поп Дионисий да бяха избрали за президент, което мисля, че щеше да е по-добре от сегашния вариант, пак същите поздравления щяха да отперат държавните глави. Едва ли някой си мисли, че е заради миризливия зелен чорап. И ако някой се съмнява в това, да вземе да провери в президентството, при другите новоизбрани български президенти в миналото, колко поздравления са получили. И ще се окаже, че при нашият сегашен цървул са най-малко!
Предаването за нивото на водите на река Дунав ми е много по-интересно от форума на "Петел"

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама