Радев наложи вето на част от закона за извънредното положение

22.03.2020 / 12:12 10

"Ще наложа вето на част от закона и ще го върна за преразглеждане. Кредитът на доверие трябва да се използва рационално", заяви президентът Румен Радев, цитиран от Блиц. "Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да налагат автоцензура във времена на пандемия и необходимостта на алтернативни позиции. Тази норма може да бъде употребена за интерпретиране на всяко неудобно свободомислене. Според приетия закон, това ограничение остава и след изтичане на извънредното положение", каза още той.

"Скъпи сънародници, в момента в света и в България протичат редица трусове. Икономическата и социалната криза са породени от мерките в борба срещу пандемията. Тя хвърля стотици хиляди българи в трудна битка за оцеляване. Те имат нужда от подкрепа. Нуждите на българина са неотложни", допълни Радев. 

"Гладът ще надделее над страха и последствията ще бъдат разрушителни, затова правителството следва неотложно да разгледа своята политика спрямо най-пострадалите и засегнатите", заяви президентът. 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30070 | Одобрение: 4030
До сега го подкрепях,но с това изявление си пролича комунистическата му душичка и дърпането на конците му от нинова. Президента трябва да мисли за всички Българи ,а не за интересите на партийните фирми и олигарсите.Комуниста козината и пола си менял ,но не и нрава си.
2
3
Нено (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9504 | Одобрение: 3019
Все съм се питал каква ли кауза, събитие, природно бедствие или трагедия могат да обединят вечно разделения ни народ – да  загърбим всякакви политически пристрастия, заедно да погледнем напред,  да си помогнем  и да се справим с предизвикателството. Щом и сега това не може да се случи, значи наистина сме калпав народ. Не говоря за политиците – при тях това разделение е генетически заложено.
3
1
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32043 | Одобрение: 7463
"Тъпия", то от тъпотия не си завършил и простотията си, която си написал, но така е и по-добре, а може и да си се осъзнал, в което не само се съмнявам, а не вярвам. А за свалянето, да, веднага, ама веднага трябва да се свали, но ... "слънцето", вреден за народа и крадлив, много.
3
2
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36521 | Одобрение: 9466
Браво, г-н Президент, така се действа в държава, в която властват Каскетите и полицейщината!Усмивка
Валери Станков
4
1
НЕЗАВИСИМ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 134 | Одобрение: 44
Опасността от коронавирусът е да не стане тя индулгенция за гафовете на властта и завеса за далавери в суматохата . Ей това точно мойе да ниструва много . Той министър-председателя вече направи опит да пробва почвата . Докато се хвалеше с излишъци изведнъж заговори за дефицити. Да видим как ще я извърти Бойко . Лоши съмнения ме обхващат.
1
1
SANDOKAN1963 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4402 | Одобрение: 437
КАТО  ЧУЯ  ЗА  СССР  ....та  еднааааа  топлинкаааа   се  разлива по  мен... Там вдали за рекой_-_Как закалялась сталь      https://www.youtube.com/watch?v=-4LmLjd4YIs
2
1
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32043 | Одобрение: 7463
Тенчо мама, какви избрани хора бълнуваш, ако ги наречеш самоизбрали се ще е по-вярно. А ти нали беше надалече (със специален режим на отглеждане), какво ти пука какво ще става извън твоята "обител". А този, на снимката, Президента на България, е истинския човек на народа, но не и твоя, защото ти не се вписваш в представите за българския народ.
1
4
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32043 | Одобрение: 7463
Цървул, ти защо пак си тук, я бързо в обора. Петли, зная че има начин този да не се появява никога и да не цапа ефира. Ако го направите, ще направите едно добро на посетителите на вашия сайт. А ти, цървул, дори и сред многото ти "наливания" на разум, нямаш оправяне, за това, бегай бързо и не се обръщай.
7
6
Шопа (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА Г-Н РАДЕВ!!!!!!
5
1
nimfa1925 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15834 | Одобрение: 3529
За жалост ще ти отхвърлят ветото и отзвукът сред управляващите ще е като ГЛАС В ПУСТИНЯ!
4444444
10
5
Cтамат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4733 | Одобрение: 1798
Голям си господин президент! Гордост си за България и за всички нормални българи!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik