Разпитват Борисов в прокуратурата в понеделник

27.03.2022 / 21:31 5

Кадър Борисов ФБ

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан в прокуратурата по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР. Разпитът е насрочен за 15.00 ч. в понеделник.

За разпити са призовани и бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият шеф на Пресцентъра на МС Севделина Арнаудова, предаде Днес.бг.

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бизнесмена Васил Божков, като категорично отрече твърденията на Божков, че е получавал пари лично от него или чрез бившия финансов министър Владислав Горанов: „Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“.

Борисов отрече и да се е срещал с Васил Божков в резиденция „Бояна“.

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд.

Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
Просто Мракобес, ако беше тоя гологлавия на власт, до сега щяхме вече да сме се разплатили с европроектите на миналогодишните цени. А сега стана така, че никой не може да ти даде цени, за след няколко месеца... Ще надуваме цените изкуствено ли?? Как ще стане без да ощетиш държавата? 
1
6
West (преди 2 години)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
А ти виждал ли си на простото кире и на асан физиономиите??? Единия ухилен като избягал от Карлуково, а другия все едно са му набили кол в г*за! И за да сме честни и прями, не е важно кой, как изглежда, а какво може и какво върши! Аз не съм видял до сега, новите да са свършили нещо полезно, най-вече за народа! Мракобес, ти ако си видял, кажи, че може да се нуждая от очила!
4
3
Мракобес (преди 2 години)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Гледайте им физиономиите на тия двамата отдясно и ще ви стане ясно колко струват.
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
1
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 149000 | Одобрение: 23460
разпитват те оня ми работа. те просто са го поканили на кафе и корабйки колкото да симолират малко дейност и независимост нищо повече нищо по малко.
4
3
Cтамат (преди 2 години)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
И след разпита, да си събира багажите. Чакаме!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама