Релефна карта ще ориентира посетителите на Морската градина във Варна, надписана е дори и на Брайлово писмо (снимки)

10.07.2019 / 12:23 4

Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина ще бъде поставена на входа на парка край Слънчевия часовник. Дейностите по поставянето й са съгласувани с Националния институт за паметници на културата и ще се извършат в периода от 11-ти до 21-ви юли, съобщиха от Община Варна.

Проектът е дело на Кристиян Иванов, студент по архитектура във Варненския свободен университет, и се финансира по фонд "Култура" към Община Варна, със средства от университета и лично от автора. 

Релефната карта включва 3D макетни изображения на 28 обекта и паметници на културата, разположени в и около Морската градина – сред които Алеята на възрожденците, Фестивалният и конгресен център, Природонаучният музей, Военноморският музей, Летният театър, Дворецът на културата и спорта, Обсерваторията, Делфинариумът, Зоологическата градина и други.

Те са разположени върху специален постамент, на който има информация на български, на английски език, използвана е и брайловата азбука, в помощ на хората със зрителни увреждания, обясни младият архитект.  

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
3
Варна (преди 6 дни)
Рейтинг: 60341 | Одобрение: 31651
Те вандалите унищожиха макета на Черно море пред Аквариума чрез ремонт. Унищожиха и Шишковата градинка пак чрез ремонт. Унищожиха и Морска гара и пристанището чрез Отваряне. Унищожиха и половината Морска градина. Изобщо вандалите си карат наред в историческата част на града. Все пак с кмет шоп няма как. Не му е минало тука детството, не милее за миналото на града и не го разбира. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
9
4
Пешо от Виница (преди 6 дни)
Рейтинг: 13583 | Одобрение: 6958
Като замисъл е прекрасно! Но като познавам психологията на вандалите.......видят ли нещо красиво са длъжни моментално да го разрушат.ГнявДали не трябва да се върне "паспортния режим за жителство за определени хора?"Зная че звучи крайно ,но как да се справим с вандалите по рождение?
5
4
Mercenary (преди 6 дни)
Рейтинг: 38290 | Одобрение: 10795
Ще бъде ли отразен маршрута на стоян фантазьора, с 20 годишния си "Пасат"?
6
8
Варна (преди 6 дни)
Рейтинг: 60341 | Одобрение: 31651
на картата ще има ли упътване как се ходи на мястото, дето убиват децата с коли
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама