Репортаж в „Петел“: Някой помисли ли къде ще отидат всички тези коли, когато се разшири Синята зона във Варна? (снимки)

10.10.2018 / 14:32 22

снимки: „Петел“

През пролетта Синята зона във Варна ще се разширява. Опитът от въвеждането на платеното паркиране до момента обаче показва категорично един факт – колите в града са твърде много и общината задължително трябва да направи нови паркинги.

А ако не ги направи? Ами тогава ще стане много зле за варненци, тоест за тези, за които Синята зона трябва по принцип да носи облекчение. Очевиден факт е, че в момента на територията на „широкия център“, в който трябва да бъде разширено платеното паркиране, е задръстено. И че всеки си спира, както му падне.

Не е необходимо да даваме специални примери, автомобилите са превзели тротоарите и половината от платното на всяка малка уличка във въпросния район, а и на по-широките не е колко знае по-добре.

Достатъчно е например да се опитате да минете по ул. „Васил Друмев“ в района между сладкарница „Синчец“ и Спортна зала. Там спрелите в едната лента са толкова много, че на шофьорите им се налага да се изчакват, за да се разминат по трасето, което иначе си е двупосочно.

Ако продължиш нагоре по същата улица, стигаш до Военноморското училище, където всекидневно паркираните коли задръстват платното. И това, че има предупредителна табела за „паяк“ и знак за забранено спиране, изглежда по-скоро иронично.

Пак на ул. „Васил Друмев“, но в другата посока откриваме нещо като нерегламентиран паркинг на мястото, където се събират ул. „Любен Каравелов“ и „Ген. Гурко“.

По-мащабен пример за същото явление – паркинг, който не е паркинг – виждаме до градинката между улиците „Любен Каравелов“ и „Феликс Каниц“. Там по всяко време има спрени поне 25-30 коли.

Въпросът, по който община Варна засега мълчи, е какво ще се стане, когато Синята зона влезе в тази територия? Ще се търси ли някакво решение, или просто ще оставим хората да се дебнат, да се карат, а може би и да се бият за паркоместа, при това платени?

Мълчанието на Община Варна е логично, като се има предвид, че тя не прави на практика нищо за изграждането на нови паркинги. До момента всички предложения в тази връзка са чисто теоретични и дори леко фантастични – изграждане на подземни паркинги под училищни дворове, в „зелената“ ивица на бул. „Княз Борис І“ около „Чайка“... Все екзотични предложения, които едва ли ще се превърнат в реалност.

А иначе – приходите от Синята зона във Варна си вървят към местния бюджет и общинарите явно са доволни. Дано само в своето доволство не забравят, че идеята на платеното паркиране е да стане по-удобно за гражданите, не просто да им се прибират едни пари за все по-съмнителното „удоволствие“ да живеят в т.нар. Морска столица.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
Wing (преди 8 месеца)
Рейтинг: 2120 | Одобрение: 775
Контра оферта - 30% отстъпка от данъка ако имаш гараж или парко мясот Усмивка
16
6
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 59904 | Одобрение: 31994
кой е казал че искаме център без коли ? искаме Морската и Плажната алея без коли. там защо ги оставяте. Не си измисляйте глупости. Правите всичко само за да крадете пари а в центъра има най много за гърбене. Това кой кретен го измисли че не искали коли в центъра? искаме да е удобно за хората да живеят и да работят навсякъде. Ако питате хората ще ви кажат че искат и всички общинари да отидат на съд. толкоз лицемерие не е имало никога 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
20
9
владо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10055 | Одобрение: 6185
РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ, ЧЕ ВЪВЕЖДАНЕТО НА НА СИНЯ, ЗЕЛЕНА и т.н. ЗОНА Е С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА СЕ  УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ ПО ЛИЧНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА. НА НИКОГО НЕ МУ ПУКА ЗА НАРОДА. ПО-СТРАШНОТО ОБАЧЕ Е ЧЕ НА САМИЯ НАРОД НЕ МУ ПУКА, ЧЕ ГО ПРАВЯТ ЕЖЕДНЕВНО НА МАЙМУНА. СПИ НАРОДА И БЕЗДЕЙСТВА.
20
7
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 59904 | Одобрение: 31994
община Варна и кметът действат като полуидиоти. не знам каква сила ги тласка към взимането на все по абсурдни решения вредни за хората. правят нещо с адски много пари от нашия джоб и после сами се хвалят какво са направили и колко правилно са направили, а е очевадна глупост. за мен това управление е невменяемо. по-зле от Киро. вижте стадион Варна дето е доникъде , вижте безумната синя зона която блокира не само хората в нея, но и съседните райони, вижте абсурда на Морска гара която се отваря за кръчмите с добро от кмета , а уж беше за хората. И с Дупката ще извършат някаква простотия сигурен съм. трябва да се спре това незабавно. тези хора не могат да взимат правилни решения за обществото
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
23
13
n eXu s (преди 8 месеца)
Рейтинг: 56133 | Одобрение: -53447
Твърде много селтаци има вече, които смятат, че мама и тате като им вземат таратайка, вече са мъже.... Отделно и курвите вече изискват от путьовците да имат бракми, за да ги ползват като безплатно такси....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама