Репортаж в „Петел“: Някой помисли ли къде ще отидат всички тези коли, когато се разшири Синята зона във Варна? (снимки)

10.10.2018 / 14:32 22

снимки: „Петел“

През пролетта Синята зона във Варна ще се разширява. Опитът от въвеждането на платеното паркиране до момента обаче показва категорично един факт – колите в града са твърде много и общината задължително трябва да направи нови паркинги.

А ако не ги направи? Ами тогава ще стане много зле за варненци, тоест за тези, за които Синята зона трябва по принцип да носи облекчение. Очевиден факт е, че в момента на територията на „широкия център“, в който трябва да бъде разширено платеното паркиране, е задръстено. И че всеки си спира, както му падне.

Не е необходимо да даваме специални примери, автомобилите са превзели тротоарите и половината от платното на всяка малка уличка във въпросния район, а и на по-широките не е колко знае по-добре.

Достатъчно е например да се опитате да минете по ул. „Васил Друмев“ в района между сладкарница „Синчец“ и Спортна зала. Там спрелите в едната лента са толкова много, че на шофьорите им се налага да се изчакват, за да се разминат по трасето, което иначе си е двупосочно.

Ако продължиш нагоре по същата улица, стигаш до Военноморското училище, където всекидневно паркираните коли задръстват платното. И това, че има предупредителна табела за „паяк“ и знак за забранено спиране, изглежда по-скоро иронично.

Пак на ул. „Васил Друмев“, но в другата посока откриваме нещо като нерегламентиран паркинг на мястото, където се събират ул. „Любен Каравелов“ и „Ген. Гурко“.

По-мащабен пример за същото явление – паркинг, който не е паркинг – виждаме до градинката между улиците „Любен Каравелов“ и „Феликс Каниц“. Там по всяко време има спрени поне 25-30 коли.

Въпросът, по който община Варна засега мълчи, е какво ще се стане, когато Синята зона влезе в тази територия? Ще се търси ли някакво решение, или просто ще оставим хората да се дебнат, да се карат, а може би и да се бият за паркоместа, при това платени?

Мълчанието на Община Варна е логично, като се има предвид, че тя не прави на практика нищо за изграждането на нови паркинги. До момента всички предложения в тази връзка са чисто теоретични и дори леко фантастични – изграждане на подземни паркинги под училищни дворове, в „зелената“ ивица на бул. „Княз Борис І“ около „Чайка“... Все екзотични предложения, които едва ли ще се превърнат в реалност.

А иначе – приходите от Синята зона във Варна си вървят към местния бюджет и общинарите явно са доволни. Дано само в своето доволство не забравят, че идеята на платеното паркиране е да стане по-удобно за гражданите, не просто да им се прибират едни пари за все по-съмнителното „удоволствие“ да живеят в т.нар. Морска столица.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ПМ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На нексуса в гъзъ ще паркират!
8
0
ХАХО (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо Общината не излезе  с информация колко гаража във Варна са превърнати в магазинчета,офисчета и тем подобни,а колите на собствениците стоят на тротоарите.Но затова трябва някой да си  свърши работата ,а Общинарите не им се работи много явно.
5
0
Wing (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1712 | Одобрение: 522
Контра оферта - 30% отстъпка от данъка ако имаш гараж или парко мясот Усмивка
1
4
не си фифо а педераст (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Млъкни бе циганин!
6
1
Герге ле (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Как къде бе, папагали?! По платени паркинги или по гаражите и безплатните паркинги в кварталите, откъдето излизат през деня и правят задръстванията!
7
12
ЗА синя зона (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Синята зона трябва да се разшири. Покупката на автомобил не върви с паркомясто включено в цената или с правото да паркираш по тротоари градинки и т.н. Въпроса къде ще паркирам трябва да си го зададеш преди да си купиш колата или жилището. И по-скоро Аз мога ли да си позволя да имам кола? Другата стъпка е корекция на данъците като се намалят за по-новите и се увеличат драстично за по старите.
12
7
Васко (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
всички коли с неварненски номера да не се допущат вътре в града.Има си градски транспорт.Щом си плаща данъците в общ.Горно Дупене,за къв чеп ще ми троши тротоарите тукЧе и продължават да се мъкнатНа работата ми от 1оо и няколко човека персонал двама-трима сме от Варна родом.Няма кого да поздравиш на 15 август за празника на Варна
8
7
Джиджи (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
е как къде, ще се приберат всички гагаузи във Виница и Кичево и ще намалеят драстично
18
3
Фифо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е как къде, така наречените "нови варненци" да си ходят обратно в Добрич, Силистра, Тутракан, Шумен и Ямбол.
14
0
варненец (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Каквото и да приказваме, синята зона въвежда ред и осигурява парко места за кратко паркиране. Относно знаците от снимките - така знака девалвира и не възпитава. Има знак не се спазва не се контролира. На тези места може и без знак за забрана. По добре да се разреши едностранното паркиране, а спре ли се от другата страна 100% санкция, ама кой - като няма контрол
10
1
ааа (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Свалете горивата и няма да ги спират,само ще карат.
8
2
Х (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АКО ВЕЧЕ СА СЕ НАЛАПАЛИ ОТ СИНЯТА ЗОНА ДА ВЗЕМАТ МАЛКО ДУПКИ ДА ОПРАВЯТ, ОСОБЕНО ТРАГИЧНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО ДО ДЕПОТО НА АВТОБУСИТЕ ДО ГАРАТА
11
2
лорд бг (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз за момента съм доволен от синята зона, мога по всяко време да излизам с колата, а като се върна място достатъчно, дори да не е пред къщи - 20-30 метра не ме бъркат. А преди не смеех да мръдна в делничен ден, защото след 09.30 часа всичко се заемаше. 55 лева на година и си рахат. 
16
6
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 40910 | Одобрение: 20980
кой е казал че искаме център без коли ? искаме Морската и Плажната алея без коли. там защо ги оставяте. Не си измисляйте глупости. Правите всичко само за да крадете пари а в центъра има най много за гърбене. Това кой кретен го измисли че не искали коли в центъра? искаме да е удобно за хората да живеят и да работят навсякъде. Ако питате хората ще ви кажат че искат и всички общинари да отидат на съд. толкоз лицемерие не е имало никога 
14
1
a (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
как къде ? извън нея, нали това е идеята .... кое му е абсурдното ? искате център без коли, сега що няма коли ./....
22
2
добо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не забравяйте, че парите от Синя зона ще се използват за подобряване на инфраструктурата във Варна, свързана с паркирането на многобройните автомобили в града. Може би тези т. нар. "фантастични" проекти за подземни паркинги, всъщност са бъдещето, което ще се изгради с парите от Зоната. Освен това, центърът не е място за фукльовци, които да си демонстрират скъпите коли, а за кратковременно спиране в зоната, за да си свърши човек работата по учрежденията. Тези, които искат да паркират, но не на улицата, а в паркинг - има общински паркинги, които стоят полупразни, заради няколко левчета, за които т. нар. баровци се стискат, за да има какво да "хвърлят" на сервитьорката в някой нощен бар и да се направят на велики пред гаджетата си. С цървуланското си поведение те няма да помогнат на града ни да стане по-добър за живеене. Тук трябва да се таксуват и глобяват още и служебните коли, които нощуват пред блоковете ни и заемат местата на хората, вместо да са на служебни паркинги. 
20
9
владо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2091 | Одобрение: 1166
РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ, ЧЕ ВЪВЕЖДАНЕТО НА НА СИНЯ, ЗЕЛЕНА и т.н. ЗОНА Е С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА СЕ  УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ ПО ЛИЧНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА. НА НИКОГО НЕ МУ ПУКА ЗА НАРОДА. ПО-СТРАШНОТО ОБАЧЕ Е ЧЕ НА САМИЯ НАРОД НЕ МУ ПУКА, ЧЕ ГО ПРАВЯТ ЕЖЕДНЕВНО НА МАЙМУНА. СПИ НАРОДА И БЕЗДЕЙСТВА.
20
7
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 40910 | Одобрение: 20980
община Варна и кметът действат като полуидиоти. не знам каква сила ги тласка към взимането на все по абсурдни решения вредни за хората. правят нещо с адски много пари от нашия джоб и после сами се хвалят какво са направили и колко правилно са направили, а е очевадна глупост. за мен това управление е невменяемо. по-зле от Киро. вижте стадион Варна дето е доникъде , вижте безумната синя зона която блокира не само хората в нея, но и съседните райони, вижте абсурда на Морска гара която се отваря за кръчмите с добро от кмета , а уж беше за хората. И с Дупката ще извършат някаква простотия сигурен съм. трябва да се спре това незабавно. тези хора не могат да взимат правилни решения за обществото
17
2
Antarian (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За съжаление положението е повече от трагично. Явно трябва да се въведе синя зона и тук. Аз живея в този район и чесно казано завиждам на тези които имат синя зона! Незнам кога общината ще започне да си върши работата, независимо дали ще глобява неправилно спрените или ще изгради синя зона. Трябва нещо да се промени!!! ВЕДНАГА!!!
16
0
Kaval (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Общинарите могат само да пресмятат, мисленето не им е присъщо, а и нямат капацитет! Служат вярно на партията, не на гражданите!
16
2
нищо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Цялата схема с зоните е да се разчистят улиците от колите и правоимащите - общинари и общински съветници  спокойно да си паркират където им е удобно - нали те си  гласуваха  безплатно и с предимство да си паркират в синята зона и ще побързат с разширяването и ,защото тая дето я направиха явно  не им стига ! 
23
13
n eXu s (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6699 | Одобрение: -2236
Твърде много селтаци има вече, които смятат, че мама и тате като им вземат таратайка, вече са мъже.... Отделно и курвите вече изискват от путьовците да имат бракми, за да ги ползват като безплатно такси....
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама