Решението на Николова за бедността сред възрастните хора - трудова активност

08.11.2019 / 16:24 18

Снимка Булфото, архив

Насърчаване на активността на възрастните хора е решението на министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова за бедността сред възрастните хора. Така тя отговори на въпрос на народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Гьоков каква е политиката на министерството за решаването на този проблем, пише actualno.com

„Според статистиката в България съотношението между работещи и пенсионери към момента е 3:1. Прогнозите са, че  след 10 години хората на възраст над 80 години ще бъдат 7 процента от населението на България. До 2050 – твърди се, че хората над 80 години ще са една десета от всички българи. Освен демографската криза, емиграцията, ниската раждаемост, високата смъртност, набира скорост и друг проблем – застаряването. Това променя структурата на обществото и няма как да не буди притеснения, да представя предизвикателства пред икономиката, пенсионната система, здравноосигурителната система и националната ни сигурност“, посочи Гьоков.  По думите му липсват адекватни политики, насочени към възрастните хора и има сериозно забавяне на прилагане на политики за справяне с тенденцията на застаряващото население.

„Какви ще бъдат политиките и мерките, които правителството ще предприеме за създаване на условия за достоен живот на възрастните хора и за активното им участие в икономическия и социален живот“, попита Гьоков. Близо 100 000 са работещите пенсионери и броят им расте, призна Бисер Петков В условията на недостиг на кадри са мобилизирани усилията на Агенцията по заетостта за активиране и регистрация в бюрата по труда на хо... Прочети повече "От 1-ви юли догодина минималната пенсия за стаж и възраст ще се увеличи с 6,7 на сто", обяви Николова.

Тя добави, че намалява и безработицата при по-възрастните работещи хора: "През 2020 година за изплащане на пенсии са предвидени 10,576 млрд. лева - със 729,1 млн. лева повече в сравнение с очакваните разходи през настоящата година. През 2020 година ще продължи активната работа с безработните хора над 50-годишна възраст - със специален акцент върху тези без квалификация и ниска степен на образование, които са в пенсионна или предпенсионна възраст, или притежават квалификация, която не се търси от работодателите", допълни още вицепремиерът Марияна Николова."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
32
89
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128118 | Одобрение: -1622
12321.....децата ни са умни.....Използват терминал-2.....Виждат какво става и напускат......не искат да ги управляват разни малоумни рогачи......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
3
12321 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 10485 | Одобрение: 3560
Да Крис, за съжаление си прав. Но е тъжно... Най вече за децата ни...
35
92
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128118 | Одобрение: -1622
12321....Как си представяш българите от България да си оставят работата и да отидат в София на протест......? Аз лично не го виждам, а софиянци бяха купени.....Метро, тангенти, шадраванчета, градинки и по-високи заплати......Мушмуроците си знаят "работата" и наблегнаха на материалното......Три четвърти от парите са в София и там се разпределя баницата.....А ние пак ще го духаме.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
4
12321 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 10485 | Одобрение: 3560
... и пред Парламента пак никой... А в Нет-а всички са силни...
15
2
ас (преди 6 месеца)
Рейтинг: 32794 | Одобрение: 11079
някак си ми се струва подигравателно хора без 1 ден реален трудов стаж да се подиграват така с пенсионери които са работили като роби за едната пенсия и сега някакви ми ти нещасници им казват че за да не се лишат от нов апартамент или вила в планината пенсионерите трява да работят още. после ще тръгнат да се оплакват че нямоло работа за младите защото хорра на 70-80 години им заемат местата.
17
2
555 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 892 | Одобрение: 117
Това недоразумение откъде се появи отново!?
13
2
Пешо от Виница (преди 6 месеца)
Рейтинг: 48037 | Одобрение: 18717
"Ормане"-приятелю! Искрено те съжалявам за положението в което се намираш!!! И не намирам вина в теб. Тъжно ми стана ,като прочетох този твой коментар. Тъжно е.....
32
1
Орман (преди 6 месеца)
Рейтинг: 7441 | Одобрение: 2946
УЖ ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАЦИЯ... И НИКОЙ НЕ ПОПИТВА ВЪЗРАСТНИТЕ КАКВО МИСЛЯТ ПО ВЪПРОСА. АЗ НАВЪРШИХ 71 Г. ВСЕ ОЩЕ ПО МАЛКО РАБОТЯ. РАБОТАТА МИ Е С КОМПЮТЪР, ЗАД БЮРОТО, ИЗИСКВА СЕ ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ И ЗНАНИЯ. НО....1.БОЛКИ СЕ ОБАЖДАТ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО, 2. УМЪТ МИ ВЕЧЕ НЕ Е ТАКА ПЪРГАВ, 3. ПОНЯКОГА ЧАСТ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА СЕ ГУБИ , ИЛИ БАВНО Я ИЗВИКВАМ. НЕ ЗНАМ Г-ЖАТА КОЛКО ГОДИНИ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ИМА. СЛЕД КАТО ПЛАТИХ ОСИГУРОВКИТЕ ЗА СЛЕДВАНЕТО, ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ РАБОТЕХ НА ДВЕ МЕСТА... В МОМЕНТА ИМАМ ВЕЧЕ 57 ГОДИНИ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ. ТРУДНО Е... ОТ ДРУГА СТРАНА НЕ Е ЧЕСТНО. ЖИВОТА НА МОИТЕ РОДИТЕЛИ, 30 ГОДИНИ ОТ МОЯ ЖИВОТ ПРЕМИНАХА В РАБОТА ЗА РОДИНАТА. ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗАВОДИ, БОЛНИЦИ.... НО... ПЕНСИЯТА НЕ Е ДОСТАТЪЧНА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ПЛАТЕНО И ПОЧТИ НЕДОСТЪПНО. А РЕЗУЛТАТА ОТ НАШИЯ ТРУД БЕШЕ ОКРАДЕН . СРАМОТА!!!!
31
107
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128118 | Одобрение: -1622
Пешо....закъсня малко....прочети надолу.....Съществото се появи по терлички и ми извъртя 1500 чекийки.....Сега зарежда пак.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
12
2
Пешо от Виница (преди 6 месеца)
Рейтинг: 48037 | Одобрение: 18717
Крис: Нещо да ти прави впечатление днес? Или сме нощна смяна?8-)
37
110
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128118 | Одобрение: -1622
Ааааа....Пешо....Рогатите в Ада са по-хора от тия да знайш....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
19
2
Пешо от Виница (преди 6 месеца)
Рейтинг: 48037 | Одобрение: 18717
Крис: Абе и аз започвам да се питам, аджеба....."тия" като нея да не са се промъкнали от Ада  и да са между нас?:errm:
48
112
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128118 | Одобрение: -1622
Пешо.....каква майка бе, приятелю.....Тия изроди майки нямат.....Как са се пръкнали не знам, но изгониха със шибаната си политика младите българи и сега чак се усетиха, че няма кой да работи.....Няма да се учудя, ако искат и децата да вкарат в производството.....Огън ще ги гори тези герберастки престъпници....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
29
0
Пешо от Виница (преди 6 месеца)
Рейтинг: 48037 | Одобрение: 18717
"Насърчаване на активността на възрастните хора е решението на министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова за бедността сред възрастните хора."-Нещо не можах да схвана ? Вече и министър-председател по тази политика ли имаме? Че то сал тази титла липсваше. Иначе ,програми, конференции, срещи , пресконференции-абе.....лаф да става! Тъй, тъй....Ангелче Парички заработваме ....така да се каже.Няма лошо Николова, няма лошо! Сал коги видя майка ти на 70 да я насърчаваш до струга с песни и танци и нии ще пратим своите родители. Ала сега.....ще ти теглим по една и ще кажем Удрийййййййй"!Гняв
27
2
CAXAPA (преди 6 месеца)
Рейтинг: 2317 | Одобрение: 802
До Крис..Тя и след 70 ще бъде изправена. Потна вода не е пила горката.  Ако е сложим на някоя производствена линия само за месец, ще запее друга песен а не дай Боже да е сложим в някоя тухларна или в циментов завод.. На втората седмица ще внесе поправки в закона. 
54
112
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128118 | Одобрение: -1622
Абе, тъпа ш_ндо......! Искам дате видя на 70 каква трудова активност ще ми въртиш.....Че и сега не ставаш за Кръговото.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
30
0
Варна (преди 6 месеца)
Рейтинг: 74746 | Одобрение: 36356
добра хитлеристка, наследник на валерката
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама