Решено е! 3850 лева на година, ако ходиш на работа с кола в синята зона във Варна

31.01.2018 / 15:17 36

Общинският съвет одобри цените и правилата за паркиране в бъдещата Синя зона на Варна, която предстои да заработи в началото на месец май тази година, съобщи Moreto.net.

Съветниците гласуваха промени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги. Освен това приеха нова Наредба за организацията на движение на територията на Община Варна.

Синята зона ще бъде разделена на "Център" и "Широк Център, като двете зони ще имат общо 10 подзони. „Център“ се заключва между булевардите "Христо Ботев", "Мария Луиза", "Осми Приморски полк", "Цар Освободител", "Приморски" и ул. "Девня". „Широк Център“ се ограничава между улиците "Кракра", "Беласица" и "Д-р Пискюлиев", бул. "Владислав Варненчик", улиците "Дрин", "Пирин", "Битоля", "Братя Бъкстон", бул. "Чаталджа", "Генерал Колев", "Царевец", "Осми Приморски полк", ул. "Капитан Рончевски", ул. "Васил Друмев", бул. "Княз Борис I", бул. "Цар Освободител", бул. "Осми Приморски полк", бул. "Мария Луиза" и бул. "Христо Ботев".

Според одобрените условия между 300 и 350 лева месечно ще струва абонаментът за паркиране на служебни автомобили в зоните "Център" и "Широк Център" на бъдещата "Синя зона" във Варна. Цените на година ще са съответно 3300 лева и 3850 лева с ДДС. За всички улици и площади общинска собственост, таксата ще е 120 лева на месец или 1320 лева за 12 месеца.

Цената за паркиране на час за всички граждани и гости на Варна ще е 1 лев. 55 лева годишно или пет лева на месец ще плащат живеещите в обхвата на "Синята зона". Цената за платено паркиране за търговци ще е по 150 лева месечно и по 1650 лева годишно за зона "Център". По 120 лева на месец или 1320 лева за 12 месеца ще е същата такса, но в "Широк Център".

Общо 3200 ще са паркоместата в "Синята зона" в центъра на града. От тях 110 ще са за хора с увреждания. Ще бъдат издадени 2500 разрешения за живущи в зоната и 200 разрешения за фирми.

Кратковременното паркиране ще се заплаща по три начина - с СМС, с интернет приложение "Виртуален паркинг метър"(ВМП) и в брой чрез "Публичен Виртуален паркинг метър"(ПВПМ).

В зоната "Широк Център" е планирано да има 4000 паркоместа, от които 150 ще са за хора с увреждания. 

Разрешенията за живущи в зоната ще са 3500, а за фирми - 100. Служебните абонаменти ще са общо 150.

Режимът за платено паркиране в "Синя зона" ще е валиден в работни дни в часовия диапазон от 9 до 19 часа.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
Wing (преди 2 години)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 818
По-скоро ме притеснява че разрешителните са само 3200 за живущите. Една кооперация средно с по 15 жилища и 2 паркоместа пред блока... Особено както не дават приоритет на хората имащи само едно МПС. Така хората ще си накупят разрешителни за 2-те си кочини. Като свършат останалите, които не сме сколасали какво трябва да направим? Да си продадем колите ли?  п.с. Аз съм си взел паркомясто под наем в момента, но това с ограничения брой разрешителни за живущите е малко ...
14
2
Mitko (преди 2 години)
Рейтинг: 2794 | Одобрение: 579
Във всеки цивилизован град, паркиране в центъра е платено. Правят това не заради събирането на пари, а заради да има свободно място за паркиране, т.е. ако имате някаква работа в центъра, можете да дойдате, и ще сигурни че сте намерите място на 1-3 часа. Т.е. повече хора могат да се ползват паркинг. А какво сега? Който първи дошел, той заема място там на цял ден. В същото време платено паркиране стимулира исползване на градски транспорт. Значи ще има по-малко коли в центъра, значи автобуси по-малко стоят в задръствания заедно с коли.
8
4
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 78432 | Одобрение: 37327
Пред централата на ГЕРБ на Сан Стефано служебен ли ще им е абонамента? 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
7
3
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 78432 | Одобрение: 37327
Бай уй ти явно си от село пришълец . Точно за реално легално живущите в центъра звучи добре 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
10
8
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 78432 | Одобрение: 37327
ще бъде тотален хаос и то за хората които наистина работят. странно е как за някои алеите за пешеходци в морската ги превръщат в магистрали и паркинги а за реално работещите хора в центъра буквално им въвеждат нов данък. не говоря за тея дето ходят до магазина с колата но се пригответе за пълен хаос и много връзкари които ще минават метър. 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
14
14
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 78432 | Одобрение: 37327
май се задават протести 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама