Родители полудяха от гняв: "Фейсбук" веднага да изтрие тази страница, която убива децата ни!

18.09.2015 / 15:11 2

През последните два месеца сред тийнейджърите особена популярност набира страницата Наркотисти, алармираха родители от Сливен пред Фокус.

В страницата се публикуват снимки на дизайнерска дрога, марихуана, пико, различни субстанции за пушене и смъркане с коментари от младежите. Страницата е последвана от 1810 деца и само през последната седмица бележи ръст от 3,4% на нови посещения. А сред коментарите на посетителите са: „Тези ярко червените не са толкова яки. Тъмно розовите черепи пръскат. Това за едната ноздра няма да ми стигне. Тез черепи брато... много са ценни. Кой каза, че щастието не се купува”. Коментарите говорят за това, че децата са запознати с дрогата, с това какво причинява, къде може да бъде намерена и колко струва. Като слоган на страницата е посочен „Място за спорт”, а единствената информация е призивът: „пращайте ваши наркомански снимки“. Сред последователите са ученици от училища в Сливен и други градове в България. Родителите питат, кой следи за съдържанието на социалните мрежи и кой ще понесе отговорност за популяризирано на дрогата и как може открито да съществува достъпен онлайн наръчник за наркотиците. Те се притесняват, че след сигнала страницата ще бъде докладвана или блокирана и хората, които стоят зад нея ще останат безнаказани.

Икономическа полиция в Сливен се самосезира заради раница в социалната мрежа фейсбук, популяризираща дрогата. Това съобщи говорителят на ОД на МВР – Сливен Първолета Мандинска за Фокус.

Сред последователите са ученици от училища в Сливен и други градове в България.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
2 (преди 4 години)
Рейтинг: 34 | Одобрение: 4
"Родителите питат, кой следи за съдържанието на социалните мрежи и кой ще понесе отговорност", а аз питам, кога тези "загрижени" родители ще самосезират себе си, а не само институциите; защото едно възпитано и средно интелигентно дете би трябвало да може да на-прави разликата между "добро" и "лошо". (колкото и относителни и разтегливи да са тези понятия в днешно време) Каквото и както и да си говорим това са поколенията на Интернет-а и (дори) да се закрие един сайт в мрежата е пълно с други на същата тематика, така че проблема не е кой стои зад еди-си-кой-сайт, а проблема се корени във възпитанието или липсата на такова.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама