Росен Христов: Не вкарваме газ от Русия

10.01.2023 / 18:58 3

Редактор: Виолета Николаева

Росен Христов, служебен министър на икономиката, обясни какъв е произходът на газта, която влиза в България, тъй като в парламента се прокрадват съмнения, че е замесена Русия като доставчик: 

"Не сме лансирали никаква версия, напротив, от парламентарната трибуна аз първо призовах този казус да не се коментира, защото това може да навреди на България. 

"Газпром" може да осъди "Булгаргаз". Информацията, която е от медиите, е противоречива. Не може да се съди от резултата от този арбитраж. Ние се подготвяме, а се надяваме, че няма да използваме тази подготовка. 

Поредните политически интриги, от които някои се опитват да изкарват дивиденти. Лятото нямаше такъв казус дали тече руска газ или не. Сега, когато осигуряваме икономическа и финансова сигурност, се пита дали тече руска газ. Този договор за 13 години не е за газ, а да капацитет. По същия начин както резервираме слотове и транзит в турската газопреносна мрежа. 

Няма как маскирано да влиза руска газ, ние проверяваме доставчиците и при всеки договор следим да няма руска ковмпания. Имаме сертификат за произход. Нямаме интерес да крием. Всичко при нас е прозрачно, за разлика от предишните, които със сигурност доставяха руска газ.  

Хората трябва да знаят какво правим. Всички знаят, че газ се купува от търгове с участието на големи международни компании. Договорът е за капацитет. Транзитира се до българската граница. Наша работа е как го доставяме. Той минава през Турция и Булгартрансгаз. Не включва Балкански и Турски поток. Следим средствата от продажбата на газ да не влизат от Русия." 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 113590 | Одобрение: -755
Прав е,не вкарваме,а ни го вкарват.
5
6
makeo (преди 4 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
"Хората трябва да знаят какво правим. Всички знаят, че газ се купува от търгове с участието на големи международни компании."  Да де, знаем какво правите. Закопавате народа и държавата ни! И обслужвате чужди интереси - основно американските. Това правите! От директен доставчик и на ниска цена - от Русия - сега вече купувате газ през посредници и чрез търгове. Силно се надявам скоро вие да бъдете закопани. И пряк и в преносен смисъл! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
2
Пешо от Виница (преди 4 месеца)
Рейтинг: 90564 | Одобрение: 29454
А в очите ми плуват корабчета......Много лъжи на ангро! И очудващото е ,че има все още хора ,които му вярват? 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама