Румен Петков разкри най-големия си порок и най-големия си срам (видео)

16.05.2019 / 09:07 2

Кадър: Нова Тв

За мен Европа е Европа на пропуснатите възможности за България”. Това каза по време на блиц интервю председателят на „Коалиция за България” Румен Петков пред Нова телевизия.

 

Запитан кой е любимият му действащ политик в момента, Петков заяви, че за щастие, може да посочи много хора. „И Георги Първанов, и Ивайло Калфин и проф. Гайдарски. Имаме и велики хора извън София – кметът на Попово – Людмил Веселинов, един голям плевенчанин – Андрей Романов. Това са хора, които са от голяма значимост за България и си струва да можем да им казваме „благодаря, че сте живели така честно и достойно”, посочи още той.
 
Като най-голям свой порок Петков посочи това, че понякога е рязък с най-близките си хора. „По принцип не повишавам тон, но това е и слабост и порок и може би сега е моментът да им се извиня”, каза той.
 
Запитан къде е почивал през последната си отпуска, Румен Петков отговори: „В последните години почивам на Северното Черноморие с една семейна компания, с която почиваме заедно повече от 20 години”.
 
„Гордея се с нашата култура и с нашата история. Казвам го не от куртоазия. Гордея се с нашия спорт, с българския дух, който за съжаление в последните години, като че ли не е това, което искаме да бъде”, посочи още той.
 
Попитан от какво се срамува, Петков посочи: „Срамувам се от много наши сънародници, от голямата лъжа „Белене”, в която аз участвах лично, защото излъгахме 800 000 души да подкрепят този проект. Това е една от причините да се разделя с някои хора”.
 
Според него минималната работна заплата трябва да бъде 850-880 лева. „Това ние трябва да гоним сега”, посочи той.
 
Запитан колко е месечният му разход за живот, Петков отговори:  „Не съм ги смятал, но не са повече от 3 000лв. като цяло за мен, жена ми и сина ни, който живее с нас”.
 
Попитан за друго име от евролиста в България, което да харесва, Петков заяви: „Сигурно има достойни хора във всички листи, но аз мисля, че нашата излъчва сила, достойнство и почтеност”.
 
Румен Петков коментира и поисканата от главния прокурор проверка на висшите държавници за имоти, сметки и офшорки. „Нашият призив и като „Коалиция за България”, и като отделни политици, е да е ясен офшорният произход – ако има и в медиите, и в икономиката, защото това са неща, които са встрани от обществения морал. И на първо място - и за обществените личности, които са ангажирани с политика. Това е закъснял влак, но много се надявам да е продуктивен”, посочи още Петков.
 
Проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“ за Европейския парламент, посочи какво, според него трябва да се промени в регламентите на ЕС: „Първото е да се постигне съгласие за Европа на различни скорости. България и Румъния трябва да постигнат догонващо икономическо развитие. Задължително трябва да се мисли в перспектива за минимална европейска работна заплата“.
 
„Чрез тези фондове за регионално развитие трябва да се мисли както за развитие на ЕС в цялост, така и за по-бързо развитие на източноевропейските страни и още, не ми се искаше да го казвам, но и за много по-добро, справедливо и некорумпирано разпределение на фондовете, за да живне Северозападна България. Не ми е удобно да го кажа, но трябва да го кажа“, посочи икономистът.
 
На въпрос кога е възможно България да достигне средноевропейското ниво на развитие проф. Дуранкев отговори: „При една програма и при, най-малко, удвояване на инвестициите в реалния сектор, е възможно за около 10 години с две програми по 5 години.“
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
2
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 24354 | Одобрение: 11344
Др. Румен Петков, бих искал да Ви задам само един въпрос: Какво работите и откъде получавате парички за да живеете с 3000 лева??? :errm:
5
8
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 169297 | Одобрение: 22842
Този го помним как нищо не правеше като шеф на МВР! Всички комуняги са такива!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама