Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

05.09.2019 / 02:30 9

Ракетно-космическата корпорация "Енергия" оповести характеристиките на околоземната и окололунната версия на новия си пилотиран кораб "Федерация", предава ТАСС. Разликата в стартовата маса на двата апарата ще е 5.6 тона - околоземната версия ще тежи 20 тона, а на окололунната - 14.4.

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

Теглото на товарите, които ще могат да бъдат транспортирани до Международната космическа станция (МКС) и връщани обратно, ще надвишава 500 тона. За окололунната версия този показател е 100 тона.

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

 

 

Основна заслуга за тези способности ще имат новите ракети "Союз-5" и "Енисей". Те ще са оборудвани с разработвания в момента ракетен двигател на течно гориво РД-171МВ. Той е базиран на прочутия РД-170, чиято мощност бе еквивалентна на невероятните 20 милиона конски сили.

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

РД-171 е най-мощният ракетен двигател, създаван някога, но новата му подобрена версия ще бъде дори по-мощна. Огневите му изпитания ще се проведат в края на 2020 и началото на 2021 г. Неотдавна шефът на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин нарече агрегата "Цар Двигател".

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

Версията на кораба, която ще лети до МКС, ще може да остане 365 денонощия в състава на орбиталната станция, а окололунната версия - 180 денонощия. "Федерация" се разработва от РКК "Енергия". Екипажът на кораба ще включва до четирима души. В режим на автономен полет корабът ще може да издържи в Космоса 30 денонощия.

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

През февруари генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви, че корабът "Федерация" няма да се използва за полети до МКС, а ще се отправи към Луната и далечния космос. В началото на март той уточни, че полети на "Федерация" до МКС все пак ще има, но само в рамките на изпитанията му.

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

След като през 2030 година Русия изпрати първите космонавти на Луната, от Москва планират изграждането на база. Основният етап е набелязан в периода 2032-2035 г. Постоянната база трябва да бъде изградена именно до 2035 г. По време на редовните лунни мисии ще бъдат разположени ретранслатори, енергийни модули и роботизирани системи.

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

Русия показа кораба, с който ще каца на Луната

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Ти...там ли беше...да ги видиш...наживо?Усмивка
2
12
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
-"В снимките има продуктово позициониране.....   " - Mercenary    ----- Може и да си прев колега, но може и да не си.:wassat: За мен "продуктово позициониране" е когато имаме и пълното логото/бранда (всеизвестните) на фирмата, а на снимката тук имаме само едни маратонки (с три линии и нищо друго) които може да са и "менте". ;)
2
28
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 44843 | Одобрение: 10153
В снимките има продуктово позициониране. Космонавта с патъци "Адидас" ... Ухилен
1
2
... (преди 9 месеца)
Рейтинг: 11105 | Одобрение: 4180
Да не забравямев, че руската киностудия не е толкова добра, колкото холивудската
2
11
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
НАБЛЮДАТЕЛ..КОНДУКТОР И ЕНТИЛИГЕНЦИЯ..АЙДЕ БЕ..Е СРЕЩАТ СЕ И ЕНТЕЛИГЕНТНИ КОНДУКТОРИ..НО ТОВА Е ЕКЗОТИКА..ЯВНО КОНДУКТОРА НЕ Е ПРОЧЕЛ И ЕДНА КНИГА,ТА ПОНЕ ДА ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА ШРЕК..ДОРИ НЯМА ДА ГО УДОСТОЯ И С МИНУС..Изплезване:devil:Ухилен
9
12
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
-"Америка първа покори Космоса!.....   " - Collector     ---------- :wassat:УхиленУхиленУхилен     Да, да, .... ама НЕ!УхиленУхиленУхилен Това Ф   Kорана ли го прочете Ходжа???УхиленУхилен Невежеството не е запазена марка само за циганите,:wassat:  среща се и в другите социални слоеве ( "интелигенцията";).Ухилен;)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама