Руски губернатор: Бих приел мобилизация с удоволствие, но няма как да напусна поста си

22.09.2022 / 19:59 8

Кадър А. Савин

Склонни ли са депутатите от Държавната дума и руските чиновници да дадат личен пример за патриотизъм и да отидат на фронта? Някои от тях наистина са готови да заменят официалните сака с куртки, но повечето казват, че страната се нуждае повече от тях на домашния фронт. 

В началото на септември, две седмици преди обявяването на мобилизацията в Русия, губернаторът на Хабаровск Михаил Дегтярев заяви, че "с удоволствие" би отишъл в зоната на "специална военна операция", но има "резерви заради губернаторския си пост": "Аз съм командир на щаба на териториалната отбрана, той е служебен за всички губернатори. Не мога да се откажа от поста си", обяснява той, цитиран от Би Би Си, пише OFFnews.bg.

След това жителите на региона създават петиция в Change.org, в която предлагат Дегтярев да бъде освободен от поста си, за да може да осъществи мечтата си. Подписали са я повече от 50 000 души.

Би Би Си е попитала Дегтярев на страницата му във "ВКонтакте" дали иска да отиде на фронта като доброволец, но губернаторът не е отговорил.

Депутатите от Думата и членовете на Съвета на федерацията по закон имат точно тази резерва, за която говори губернаторът Дегтярев. Но тези аргументи губят своята валидност, ако депутатът се откаже от мандата си. Дмитрий Вяткин от "Единна Русия" в Държавната дума обясни защо това не бива да се прави.

"Понякога изглежда, че вероятно най-лесното решение е да се откажеш от решаването на проблемите точно тук и да напишеш изявление, да отидеш на фронта - това вероятно е най-лесното решение. Но зад нас, зад всички нас, зад всички наши партии, има граждани, които водят привидно обикновен мирен живот [...]. Наш дълг и отговорност е да разкажем за важността и критичността на днешната ситуация на всеки, с когото можем да разговаряме, до когото можем да достигнем", обяви той от трибуната.

Зам.-председателят на Държавната дума Петър Толстой също смята, че парламентаристите вършат работа, която "едва ли някой би свършил без тях в момента", но са готови "да влязат в строя".

Председателят на Думата Вячеслав Володин пък направо предложи депутатите да намерят сред помощниците си хора с боен опит, за да могат те доброволно да отидат на фронта, ако пожелаят. Той допълни, че Държавната дума ще подкрепи депутатите, които искат да отидат на война.

Ръководителят на фракцията "Справедлива Русия" в Думата Сергей Миронов постоянно получава въпроси от своите последователи в Twitter кога ще отиде на фронта, на които той отбелязва, че не е подходящ поради възрастта си (69 г.).

Съименникът му Сергей Миронов, вицегубернатор на Камчатския край, решава да иде на фронта. Заедно с него и Евгений Макаров, федералният инспектор на региона. Но те са единици.

Ръководителят на държавната ВЦИОМ Валерий Фадеев активно пропагандира войната и мобилизацията на своя фейсбук профил, но запитан дали е готов да замине за Украйна отговаря, че ще пише на ръководителя на Централната банка Елвира Набиулина и ще я помоли да подреди кадрите. 

Част от запитаните от Би Би Си предпочитат да се скрият зад мълчание, като например московския общински съветник Андрей Зюганов, внук на Генадий Зюганов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29525 | Одобрение: 3675
 Cron, милиони трудолюбиви и образовани българи могат да си вършат съвестно работата без алчните и небразовани робовладелци, които им ограбват квалифицираният труд и им плащат жълти стотинки а милиардиде си прибират в банковите си сметки и ние можем да управляваме така нареченият "бизнес" без паразитите.
0
3
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80437 | Одобрение: -8713
Не хубаво да се обижда без да знаеш за кой говориш! За твое сведение баба ми беше австрийска графиня и спокойно можеше да управлява държава!Гняв
Марио Кроненберг
1
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 135170 | Одобрение: -1955
Запази вербалната си логорея за себе си м'Аке. Ще се задавиш с тия копейки ей!
1
1
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29525 | Одобрение: 3675
 Познавам много русофили, които не са българомразци.
1
7
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80437 | Одобрение: -8713
Напротив, Макео - точно те трябва да дадат пример! Всеки може да стане губернатор, пич - да ви видя как може да се биете! Да седиш на бюро и да говориш по телефона, да нареждаш разни неща - това и баба го знае! Да ви видя на фронта!Гняв
Марио Кроненберг
2
4
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29525 | Одобрение: 3675
 Щеше да напуснеш поста си, ако не знаеше че Путкин играе театър заедно с еврейските подлоги от нато и не го интересува колко руснаци ще умрът в спектакъла.
11
3
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
"Склонни ли са депутатите от Държавната дума и руските чиновници да дадат личен пример за патриотизъм и да отидат на фронта?"  🙂 Свободни съчинения писани от полу-идиоти. И съвсем нормално, все пак сред ония русофоби от OFFNews освен полуидиоти други няма. 🙂 Депутати, министри и др. от върхушката на държавната власт на фронта НЕ отиват. Те са властта която управлява държавата. Независимо дали за в Русия става въпрос или в друга държава. Като отидат на фронта депутати, министри и т.н. то кой ще управлява държавата и взема решения? 🙂 Малоумна антируска пропаганда. Хубавото е, че тя показва нивото на БГ медиите и ония индивиди зад клавиатурата които се представят за журналисти. Включително и нивото на техните проксита които разпространяват въпросните малоумия чрез copy/paste. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама